Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Με πολλαπλό συμβολισμό και μηνύματα στήριξης σε όλους τους εμπλεκόμενους φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ΠΓΝΑ

Ανήμερα του πολιούχου της Αλεξανδρούπολης, του Αγίου Νικολάου, που παραδοσιακά σημαίνει την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου και των συνακόλουθων εκδηλώσεων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, η φετινή συγκυρία επέβαλλε έναν διαφορετικό εορτασμό.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε μια λιτή, αλλά εξαιρετικά συμβολική εκδήλωση φωταγωγήθηκε σε εξωτερικό χώρο του ΠΓΝΑ το χριστουγεννιάτικο δέντρο σηματοδοτώντας την έναρξη μιας πολύ ιδιαίτερης χριστουγεννιάτικης περιόδου λόγω της πανδημίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ο Διοικητής του ΠΓΝΑ και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι με σύντομους χαιρετισμούς τους υπογράμμισαν τον ιδιαίτερο συμβολισμό των φετινών Χριστουγέννων ευχόμενοι σε όλους υγεία και δύναμη προκειμένου να εξέλθουμε αλώβητοι από αυτή την δοκιμασία.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τόνισε χαρακτηριστικά ότι στο νοσοκομείο χτυπά το τελευταίο διάστημα η καρδιά όλης της τοπικής μας κοινωνίας συμπληρώνοντας πως άπαντες υποκλίνονται στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται ακατάπαυστα και με περίσσιο αίσθημα προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης στην τρέχουσα υγειονομική κρίση.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ΠΓΝΑ ζήτησε η τωρινή συγκυρία να μετατραπεί σε ευκαιρία, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της ευγενικής συμμετοχής στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης του Κων/νου Κάλλια, ο οποίος την περασμένη άνοιξη υπήρξε ο πρώτος ασθενής από τον Έβρο που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό στο ΠΓΝΑ. Η σημερινή του παρουσία εδώ, όπως σημείωσε ο κ. Ρούφος, στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και μαχητικότητας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χαρακτήρισε την εκδήλωση αυτή ως την ελάχιστη πράξη αναγνώρισης και υπόκλισης όλης της τοπικής κοινωνίας στο έργο των ιατρών και νοσηλευτών που δίνουν την υπέρτατη μάχη μαζί με τους ασθενείς ευχόμενος του χρόνου τέτοια μέρα οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και καλύτερες για όλους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη