Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Με 118 κλίνες συνολικά στην μάχη κατά του κορωνοϊού το ΠΓΝΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ολοένα και πιο πιεστική γίνεται η κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης του αριθμού των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, οδηγώντας τη διοίκηση του νοσοκομειακού ιδρύματος σε αναδιατάξεις των κλινών που διατίθενται για τις ειδικές μονάδες.

Από εχθές, ακόμα 34 κλίνες του τρίτου ορόφου διατέθηκαν για περιστατικά κορωνοϊού, ανεβάζοντας στις 96 τις κλίνες των Μονάδων COVID-19. Μαζί με τις έξι κλίνες της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, που από την αρχή της επιδημίας εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης είναι προετοιμασμένο να παρέχει νοσηλεία σε έως και 102 ασθενείς που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση.

Αναδιάταξη αποφασίστηκε και για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που διαθέτει 16 κλίνες, από τις οποίες οι έξι λειτουργούσαν για διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19 και οι υπόλοιπες για άλλα περιστατικά. Από εχθές η κατανομή αυτή αντιστράφηκε, ενώ σε λειτουργία μπήκαν ακόμα έξι κλίνες με τον συνοδευτικό εξοπλισμό τους, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, η οποία επίσης θα είναι διαθέσιμη για περιστατικά κορωνοϊού.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη