Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Με 3 χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του αποχαιρετά το Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας ο Μιχαλεντζάκης

Με το τρίτο χρυσό του μετάλλιο, αυτό της Πέμπτης στα 50μ. ελεύθερο, ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο Εβρίτης Παραολομπιονίκης του Ρίο, δεν έλαβε μέρος στον τελευταίο του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Παρασκευή και ήταν τα 200μ. Μ.Α. Λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει και μετά τις οδηγίες του γιατρού του, αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει έτσι ώστε αυτός να μην επιδεινωθεί και να μπορέσει να προπονηθεί για το Παγκόσμιο Μίτινγκ Κολύμβησης που θα ακολουθήσει σε 1 μήνα στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα το τράβηγμα που έχει τώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε θλάση και σε απουσία 15 ημερών από τις προπονήσεις, γι’ αυτό και προτιμήθηκε η ξεκούραση. Έτσι και αλλιώς η συμμετοχή του Μιχαλεντζάκη στο φετινό Ευρωπαϊκό μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, μετά τα τρία χρυσά.

Μετά και το τρίτο χρυσό μετάλλιο, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, στην επίσημη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία είναι πλέον τα χρυσά μετάλλια του Dimosthenis Michalentzakis στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται για 5η ημέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο Εβρίτης «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ήταν εντυπωσιακός σε ακόμη ένα αγώνισμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης πριν από τους Αγώνες του Τόκιο, φτάνοντας και πάλι στην κορυφή.

Έτσι μετά τα 100μ. πεταλούδα και τα 100μ. ελεύθερο, ο Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S8, την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Χριστάκης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6. Με τα αποψινά μετάλλια, η Ελλάδα έφτασε τα εννέα έως τώρα στη διοργάνωση, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά.

Ο Μιχαλεντζάκης, όπως συνέβη στον προκριματικό (26.89) έτσι και στον τελικό δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Με εντυπωσιακή εκκίνηση, έφτασε πρώτος στον τερματισμό με επίδοση 26.84, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ρώσο Νικολάεφ (27.06) και στην τρίτη τον Ουκρανό Ντουμπρόφ (27.45).

Πηγή: sportsaddict.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email