Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Με 30 κληρικούς ξεκινά το σεμινάριο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκίνησε και για φέτος το σεμινάριο του Ιδρύματγος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης:

“Με τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου ξεκίνησε την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. «Συμβουλευτική σε σύγχρονα προβλήματα – Εξομολογητική» το οποίο θα παρακολουθήσουν 30 κληρικοί της Μητροπόλεώς μας.

Στον Αγιασμό και στην έναρξη του νέου Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ανθιμείου Πολιτιστικού Κέντρου, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και εκ μέρους του Ι.Π.Ε. ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, καθώς επίσης εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Προϊσταμένη της Μονάδας Β2.3 κα Φλωρεντία Καραβατά και η χειρίστρια του Έργου κα Αγγελική Δανιόλου και οι κληρικοί που συμμετέχουν σε αυτό.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε, αφού πρώτα αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου. Παράλληλα επισήμανε τη σημασία της επιμόρφωσης των κληρικών στις μέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας κατά την προσφώνησή του μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου επισημαίνοντας τη διαρκή μέριμνά του για τις ακριτικές μας περιοχές, ενώ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας και τους συνεργάτες του για την αβραμιαία φιλοξενία και για τη συνέχιση της καρποφόρου συνεργασίας με το Ι.Π.Ε. 

Ομοίως ο π. Θεολόγος ανέφερε ότι το Ι.Π.Ε. βρίσκεται στη Θράκη για να στηρίξει το πολύτιμο ποιμαντικό έργο των κληρικών και των συνεργατών τους, αλλά και για να συνδράμει στο πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας και της Πολιτείας, να ενισχυθούν οι πατέρες και τα μέλη των Ι. Μητροπόλεων και οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, ώστε να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους με πνεύμα αλληλεγγύης, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και με συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας.

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη του νέου σεμιναρίου στην Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επαλήθευση – έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την διενέργεια ελέγχου και επιτόπιας επαλήθευσης στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (ΟΠΣ 5073422), παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη της Μονάδας Β2.3 κα Φλωρεντία Καραβατά και η χειρίστρια του Έργου κα Αγγελική Δανιόλου, που είναι αρμόδιες από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης.

Στον χαιρετισμό του βεβαίωσαν την ορθότητα της διαδικασίας, τη βαρύτητα του έργου που επιτελείται, τη χρησιμότητα των επιμορφωτικών προγραμμάτων και την ακρίβεια στην υλοποίηση τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μακροχρόνια συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και στο καρποφόρο έργο που επιτελείται προς όφελος της κοινωνίας.

Το Σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη