Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μηταράκης: Απέτυχε η προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει κλιμάκωση

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει κλιμάκωση απέτυχε», τόνισε ο Νότης Μηταράκης με αφορμή την παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος απο τουρκική ακταιωρό, τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό», σημειώνοντας πως, ήδη, ενημερώθηκαν οι Βρυξέλλες και ότι την προσεχή Δευτέρα θα αποσταλεί επιστολή στην ΕΕ.

«Η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει στο μέγιστο την προστασία τόσο των θαλάσσιων όσο και των χερσαίων συνόρων της» τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός διεμήνυσε, τέλος, πως η χώρα μας έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη εξέφρασε στον Alpha την ίδια θέση με τον κ. Μηταράκη τονίζοντας ότι τα περιστατικά παρενόχλησης από το τουρκικό λιμενικόείναι συνεχή και τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα δεν πρόκειται για ένα «μεμονωμένο περιστατικό» υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικό λιμενικό κάνει ό,τι πρέπει να κάνει. Σημειώνεται ότι σήμερα καταγράφηκαν έξι παρενοχλήσεις από το τουρκικό λιμενικό.

Από την πλευρά του ο Υπουγός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη δήλωσε για τις απόπειρες παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων:

«Το Λιμενικό Σώμα αντιμετώπισε με επιτυχία πολλαπλές απόπειρες παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων μας, που έγιναν μάλιστα με την κάλυψη και τη βοήθεια τουρκικών ακταιωρών».

Ανέφερε ότι «ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα των στελεχών του λιμενικού εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών και ακύρωσε μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο».

«Θέλω να διαβαιώσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι η προστασία των συνόρων μας είναι και θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική» υπογραμμιζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email