Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μηταράκης: Εμμένει στη θέση του για το ΚΥΤ Φυλακίου – Ο σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα τριϋπουργικού συντονισμού…

Σε διαδικτυακή συζήτηση προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης με τους κατοίκους της Χίου, της εκλογικής του περιφέρειας, αναφορικά με τη δομή που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο νησί τους.

Μεταξύ των ερωτήσεων που υπέβαλλαν οι πολίτες, ο υπουργός τόνισε πως η δομή στο Φυλάκιο Έβρου θα προχωρήσει κανονικά, παρά την προ εβδομάδων δήλωση του περί προσωρινού «παγώματος» της υπόθεσης. Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι πως, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, τόσο η επέκταση της δομής όσο και η αύξηση της δυναμικότητας φιλοξενίας της είναι σε γνώση και σε συντονισμό με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

“Γιατί στον Έβρο καταγραφή και ταυτοποίηση και εδώ επεξεργασία ασύλου”;

Στην ερώτηση που του υποβλήθηκε αναφορικά με την καταγραφή και ταυτοποίηση των παράτυπων μεταναστών στον Έβρο ο Νότης Μηταράκης, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ο Έβρος δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των επιστροφών. Δεν μπορούμε από τον Έβρο να κάνουμε επιστροφές προς την Τουρκία βάση της κοινής δήλωσης, με αποτέλεσμα το 2020, ενώ η μείωση προς τα νησιά μας να είναι 87%, η μείωση προς τον Έβρο ήταν 62% και εξακολουθούμε να δεχόμαστε πίεση στον Έβρο.

Και γι’ αυτό εφαρμόζουμε μία συνολική πολιτική, μαζί με τον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη, τον Νίκο τον Παναγιωτόπουλο τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, η οποία στηρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία:

  1. Την ολοκλήρωση του φράγματος του Έβρου
  2. Την πρόσληψη εκατοντάδων συνοριοφυλάκων
  3. Με τη δημιουργία ασφαλούς δομής κράτησης στον Έβρο και προχωράμε στη δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο»
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη