Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών στην Π.Ε. Έβρου – Τι ακριβώς είναι

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου ανακοινώνεται πως σύμφωνα με την αριθ. 163/13692/01.02.2018, Β’267 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (Σ.Π.Σ.Γ.Ε.), ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ έχει οριστεί ως αρμόδιος φορέας για την πιστοποίηση, την επιμόρφωση, τον έλεγχο των Γεωργικών Συμβούλων (Γ.Σ.) και των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) καθώς και για την εγγραφή τους σε Μητρώα.

Οι πιστοποιημένοι Γ.Σ. και Φ.Π.Γ.Σ. εντάσσονται στο Σ.Π.Σ.Γ.Ε., το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη των γεωργών για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησης.

Στο Μητρώο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι εγγεγραμμένοι 111 πιστοποιημένοι Φ.Π.Γ.Σ. (98 νομικά πρόσωπα και 13 ατομικές επιχειρήσεις), κατόπιν σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός τον Μάρτιο του 2021.

Το εν λόγω Μητρώο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στον σύνδεσμο https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/enimerosi/diafaneia/deltia-typou-anakoinoseis/peevrou/item/71810-koinopoiisi-mitroou-foreon-paroxis-georgikon-symvoylon-f-p-g-s για την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των γεωργών της περιοχής.

Το Μητρώο θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα εφόσον προκύπτουν μεταβολές στα στοιχεία του. Στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) είναι αναρτημένοι Πίνακες που περιλαμβάνουν στοιχεία των Μητρώων Γ.Σ. και Φ.Π.Γ.Σ.

Η παροχή στους γεωργούς σύγχρονων γεωργικών συμβουλών από πιστοποιημένους Γ.Σ. και Φ.Π.Γ.Σ. θα συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση και υιοθέτηση μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, ανθεκτικής και διαφοροποιημένης γεωργίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη