Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης για ανασυγκρότηση Έβρου και Θεσσαλίας: «Διπλασιάζουμε τα κονδύλια και στον Έβρο θα ισχύσει ό,τι και στη Θεσσαλία»

Τις τρεις κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής και στη συζήτηση για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου. Το κυβερνητικό τρίπτυχο περιλαμβάνει, την πιο άμεση κινητοποίηση για την διάσωση ζωών στις μεγάλες θεομηνίες που θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και στο εξής, τη μεγαλύτερη εξασφάλιση πόρων για την αποκατάσταση των απωλειών και ένα συνολικό σχέδιο άμυνας στην κλιματική επίθεση.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίζει να συνομιλεί με όλα τα μέρη ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του υποστηρίζοντας πως το θέμα των φυσικών καταστροφών προϋποθέτει συναινέσεις και κοινές δράσεις.

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στον Έβρο και στη Θεσσαλία και υπενθύμισε τα ποσοστά βροχόπτωσης του Daniel σε σχέση με αυτά στον Ιανό και τόνισε πως η αποκατάσταση ζημιών θα ξεπεράσει τα 3,3 δις ευρώ, κυρίως με ευρωπαϊκούς πόρους αλλά θα χρειαστεί να συνδράμει και ο κρατικός προϋπολογισμός από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και των υψηλότερων εσόδων που φέρνει η πολιτική που ακολουθούμε.

Νοιώθω και εκείνους που έζησαν τη μανία της φύσης και στον Έβρο. Θα είμαστε δίπλα τους, το κάναμε με τον «Ιανό». Θα το ξανακάνουμε με τον «Daniel» σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε μια καταστροφή αφετηρία ανάταξης, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και επεσήμανε, ότι πρέπει να συνεργαστούμε με τους ειδικούς επιστήμονες όπως με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και πρόσθεσε, ότι ο δρόμος που υπάρχει μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email