Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Η διασκέδαση πιθανόν να μη λειτουργήσει μέχρι το Πάσχα

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ταχύτητα πτώσης των κρουσμάτων, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έθεσε ως ορόσημο για το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων, την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας

Εξηγώντας τους λόγους αυτής της βραδείας αποκλιμάκωσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αφενός η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο του Απριλίου, ενώ υπάρχει και κόπωση στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Alpha, παρέπεμψε για τις οριστικές αποφάσεις στο τέλος της εβδομάδας με σκοπό «ίσως να σώσουμε κάτι από την χριστουγεννιάτικη σεζόν».

Ερωτηθείς για το περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου είπε: «Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Είναι στενόχωρο το καθημερινό δελτίο θανάτων να μετατρέπεται σε στατιστική.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι μία αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας, ώστε το λελογισμένο άνοιγμα να μη μας οδηγήσει σε τρίτο κύμα».

Ερωτηθείς για την επαναλειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης, είπε: «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού».

Ερωτηθείς για το αν το άνοιγμα του τουρισμού οφείλεται γα το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ως προς αυτή την κατεύθυνση. Χώρες που δεν άνοιξαν, όπως το Ισραήλ, χτυπήθηκαν από το δεύτερο κύμα. Περιοχές όπως η Κέρκυρα δεν έχουν χτυπηθεί, ενώ στον αντίποδα η Δράμα ή η Πέλλα πληγώθηκαν βάναυσα. Αν υπήρχε τέτοια συσχέτιση θα τη βλέπαμε το Σεπτέμβριο. Καμία χώρα δεν έκανε όσα τεστ κάναμε εμείς στις πύλες εισόδου» εξήγησε.

Πηγή: Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email