Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Ο φράχτης στον Έβρο ολοκληρώνεται μέχρι το 2025

«Συνεχίζουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και νέες θετικές ειδήσεις στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών που έχουμε ήδη υπογράψει. Αυτή η περήφανη γαλάζια ασπίδα προστατεύει τις εθνικές κόκκινες γραμμές μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

«Θα συνεχίσουμε την αναβάθμιση της αμυντικής μας βιομηχανίας, θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ΕΑΒ, όπου είμαστε σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή», ανέφερε.

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο ολοκληρώνεται μέχρι το 2025»

«Ως προς την μεταναστευτική πολιτική , είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει ο φράχτης στον Έβρο ολοκληρώνεται μέχρι το 2025, θα εξακολουθούμε να ενισχύουμε το Λιμενικό μας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έμεινε Ευρώπη για να γίνει Ευρώπη παντού. Θα συμμετέχουμε ενεργά. Στα χρόνια των τελευταίων κρίσεων πρωτοστατήσαμε σε μία σειρά από κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές. Κερδίσαμε πολλές μάχες στην Ευρώπη και θα κερδίσουμε πολλές ακόμα», σημείωσε.

«Κράτος και πολίτες οφείλουμε να οργανώσουμε την υποδοχή της τεχνητής νοημοσύνης»

«Αυτές οι πέντε Ελλάδες συγκροτούν την Ελλάδα που θέλουμε. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η ετοιμότητά μας να απαντήσουμε στις προκλήσεις που είναι ήδη παρούσες. Κράτος και πολίτες οφείλουμε να οργανώσουμε την υποδοχή της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αλλάζει δραματικά στις συνθήκες στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση. Τεράστιες προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την πατρίδα μας. Να συστήσω μια συμβουλευτική επιτροπή προσελκύοντας τα πιο λαμπρά μυαλά που έχουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η ειδική γραμματεία μακροπροθέσμου σχεδιασμού αναβαθμίζεται σε γενική γραμματεία υπαγόμενη στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Η πολιτική προστασία ανάγεται σε τομέα απόλυτης προτεραιότητας και το ίδιο για την προστασία των πολύτιμων πόρων», δήλωσε από το βήμα.

«Επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ»

«Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους από το Υπερταμείο στο οποίο τις είχε εκχωρήσει η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτεία θα συνεχίσει να υλοποιεί αρδευτικά έργα. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική για το νερό».

Στη συνέχεια, είπε: «Θέλουμε και θα έχουμε δίπλα μας τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους μας. Οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να αναφέρονται σε ξεπερασμένο μοντέλο. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να αξιοποιούν την τεχνολογία».

«Μοναδική διαφορά με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ»

«Μία χώρα με εθνική αυτοπεποίθηση ξέρει να διεκδικεί τα εθνικά της δίκαια αξιοποιώντας κάθε συγκυρία.

Για τη μοναδική μας διαφορά με την Τουρκια, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Η θέση μας σταθερή για διευθέτηση στο δικαστήριο της Χάγης με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Ανάγκη να επανενώθουν τα γλυπτά του Παρθενώνα με τα αδέλφια τους στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Πηγή: iefimerida.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email