Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως είπε η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. Οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις λέγοντας πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

«Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών, αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδαση να χάνονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των μέτρων ενθάρρυνσης των εμβολιασμών στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοινώνοντας, όπως είπε:   

‘Ενα «παράθυρο ελευθερίας» για τους νέους, με την πρώτη δόση εμβολίου μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού. Η διαδικασία, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, «θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη. Αφορά όσους νέους έχουν εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από δω και στο εξής». 

«Ύστερα από 16 μήνες η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει τη μάχη. Σταδιακά αίρονται οι περιορισμοί, η κοινωνική και οικονομική ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδας παρέμεινε όρθιος και η ύφεση συγκρατήθηκε», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τοποθέτησής του. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email