Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Αξιολογήθηκαν 15.000 αιτήσεις

Αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου από την Περιφέρεια ΑΜΘ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης 15.000 αιτήσεων επαγγελματίων και επιχειρήσεων του προγράμματος “Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής“.

Η αξιολόγηση έγινε από τους αξιολογητές του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή. Από τις 15.000 αιτήσεις οι 12.288 εγκρίνονται και συνεχίζουν στο επόμενο στάδιο, οι υπόλοιπες παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα κι έτσι απορρίπτονται. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα οι αιτήσεις αυτές να επανέλθουν, διορθώνοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Προθεσμία άλλωστε υπάρχει για να υποβληθούν νέες αιτήσεις.

Ο σχετικός πίνακας αναφέρει συγκεκριμένα τα προβλήματα για κάθε αίτηση που απορρίπτεται ενώ θα υπάρξει και απευθείας ενημέρωση από τον φορέα προς κάθε μια από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι μεγάλος αριθμός αιτήσεων έτυχε της απαραίτητης επεξεργασίας. Πλέον η αξιολόγηση γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μπορούν να καταθέσουν τα επόμενα τους δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα εντός του Νοέμβρη.

Πάντως οι περισσότερες αιτήσεις θα ικανοποιηθούν σίγουρα πριν το τέλος του έτος. Ο πίνακας των αιτήσεων που παρουσιάστηκε διαδικτυακά είναι ο τρίτος που περιλαμβάνει αυτές τις αξιολογήσεις. Ταυτόχρονα είναι αυτός με τις περισσότερες.

Πηγή: proininews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη