Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Μια γιγάντια ελληνική σημαία από την Ορεστιάδα στο ακριτικό Καστελόριζο (photo)

Η ομάδα από την Ορεστιάδα έκανε μία ακόμη κίνηση υψηλού συμβολισμού προς το ακριτικό μας Καστελλόριζο, κάνοντας  πράξη την ιδέα του παπά- Γιώργη Μαλτέζου, με την πολύτιμη βοήθεια του καλλιτέχνη Στράτου Μυλωνά. Ειδικότερα, οι Εβρίτες δώρισαν το καραβόπανο με διαστάσεις 15x15m στην εκκλησία της Μεγίστης και ο ιερέας «επίταξε» και πάλι τον μόνιμο αρχιλοχία Σ. Μυλωνά, να φέρει εις πέρας την καλλιτεχνική εργασία, ζωγραφίζοντας την ελληνική σημαία και τον Τροπαιοφόρο Άγιο.

Η γαλανόλευκη σημαία καλύπτει την ιστορική εκκλησία-μνημείο που βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης μετά από σχεδόν 120 χρόνια.

Τα θυρανοίξια του ιστορικού ναού-μνημείου θα γίνουν παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το προσεχές φθινόπωρο.

Σε μήνυμά του ο πατήρ Γεώργιος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media έγραψε:

«Ψηλά οι σημαίες, ψηλά οι καρδιές!

Η σημασία του Αγίου Γεωργίου 15x15m στο Καστελλόριζο.

Εμπνευστής: π. Γεώργιος Μαλτέζος

Καλλιτέχνης: Στράτος Μυλωνάς

Ευχαριστούμε τα παιδιά από την Ορεστιάδα.

Καλή Ανάσταση και με το καλό τα θυρανοίξια του Αγίου Γεωργίου!»,

Θυμίζουμε ότι η ομάδα των χειμερινών κολυμβητών της Ορεστιάδας είχε μεταβεί στο ακριτικό νησί τα Θεοφάνια και συμμετείχαν στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, θέλοντας να στηρίξουν τους ακρίτες της περιοχής, ενώνοντας τα δεξιά σύνορα της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από realvoice995.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη