Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

“Μια θάλασσα πολιτισμός” : Πολυκαλλιτεχνική εκδήλωση στην περιοχή του Αγίου Εύπλου



Από την αλμύρα των δακρύων τους μέχρι την γλυκάδα των αναμνήσεων και της ευημερίας στη ζωή τους σήμερα

Μια πολυκαλλιτεχνική εκδήλωση, φόρο τιμής στους ανθρώπους που ουσιαστικά έδωσαν μορφή στην Αλεξανδρούπολη των αρχών του 20ου αιώνα, διοργανώνει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:00, με ώρα προσέλευσης18:00-18:45, στην περιοχή του Αγίου Εύπλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Κοινό Μέλλον – Common Future”.
Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική αναπαράσταση με μουσικές ερμηνείες και δρώμενα όπου οι παρευρισκόμενοι θα αποτελούν μέρος του σκηνικού και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις απαρχές της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή το «πάντρεμα» της άφιξης των προσφύγων με τους ήδη εγκατεστημένους κατοίκους στην περιοχή. Πολλοί από αυτούς προέρχονταν από δυτικά κράτη (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία κλπ) και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Αλεξανδρούπολη παλιότερα ονομαζόταν ως «η πόλη με τα χίλια πιάνα και τα εννιά προξενεία» λόγω ακριβώς αυτού του πολυπολιτισμικού και πολυεθνικού χαρακτήρα της.
Σε ένα σκηνικό 2000 τμ, με τη θάλασσα από τη μια πλευρά και την κατάληξη της σιδηροδρομικής γραμμής από την άλλη, παντρεύεται η ζωή με τη μουσική δημιουργία στη νέα πατρίδα, ακριβώς στο σημείο όπου κατέφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες και στο σημείο όπου άρχισε να ανθεί η εμπορική ζωή και ο πολιτισμός αυτού του τόπου.
Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι οι νέοι, παιδιά και έφηβοι να μάθουν για την ιστορία της πόλης τους και να αποτελέσει πηγή έμπνευσής τους.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πάνω από 300 συντελεστές, η Ορχήστρα Δωματίου Αλεξανδρούπολης, η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το μουσικό μικρασιάτικο σχήμα Τρίηχο, η χορωδία Ορφέας , η χορωδία Ρωμανός Μελωδός Καβάλας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης, πολλά σχολεία και σύλλογοι της περιοχής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη