Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μια “μελαγχολική” βόλτα στο camping της Αλεξανδρούπολης

Η επαναφορά στην κανονικότητα ξεκίνησε. Οι αποφάσεις και οι ενέργειες για επαναλειτουργία δομών και επιχειρήσεων διαδέχεται η μία την άλλη.

Σε πρώτο πλάνο οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις καλοκαιρινές δραστηριότητες. Εξού και η απόφαση για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Αν όλα πάνε καλά σε 45 μέρες ξεκινούν την λειτουργία τους τα καλοκαιρινά καταλύματα, μαζί και τα camping.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν συμβαίνει παντού. Ο λόγος για το δημοτικό camping στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ο χρόνος σταμάτησε να κυλάει!!! Η θεομηνία του περυσινού φθινοπώρου άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στον χώρο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κάνεις δεν έχει κάνει κάτι για να διορθώσει αυτήν την εικόνα και να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα.

Αυτό που σήμερα θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι βρισκόμαστε 45 μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του camping (σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες. Υπάρχει περίπτωση αν τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι θετικά να ανοίξουν και νωρίτερα) και 7 μήνες μετά από την θεομηνία που προκάλεσε αυτές τις ζημιές.

Διαπιστώνουμε μέσα από αδιάψευστο φωτογραφικό υλικό ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση (εκτός από το στοίβασμα των μπάζων) για την αποκατάσταση των ζημιών έτσι ώστε το κάμπινγκ να είναι έτοιμο για την νέα σεζόν.

Πεσμένα δέντρα στους δρόμους και τις θέσεις κατασκήνωσης, μπάζα παντού, κατεστραμμένες υποδομές ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ξερά και επικίνδυνα κλαδιά δέντρων, υλικά που έφτασαν μέχρι τη θάλασσα… εικόνα απαξίωσης για την επιχείρηση που μέχρι πέρυσι λειτουργούσε εξυπηρετώντας  πλήθος επισκεπτών.

Είναι γνωστό ότι το δημοτικό  κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη από άλλες χώρες και περιοχές της Ελλάδος, αλλά και των ίδιων των δημοτών της πόλης που επιλέγουν αυτόν τον χώρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι ένας ακόμα λόγος που θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο το camping (εφόσον λειτουργήσει) είναι ότι μπορούν πιο εύκολα να εφαρμοστούν  τα μέτρα προστασίας (όπως είναι οι αποστάσεις) καθώς οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα και την άνεση να κινούνται και να διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους. Άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία του camping

Το ερώτημα είναι: θα έχουν αυτήν την δυνατότητα;

Θα λειτουργήσει το camping;

Θα προλάβουν τα αποκατασταθούν οι ζημιές;

Τι σχέδια έχει η δημοτική αρχή;

Εμείς αναδυκνείουμε το θέμα έγκαιρα με την ελπίδα να ανταποκριθούν οι υπεύθυνοι και να είναι όλα έτοιμα για την φετινή τουριστική σεζόν.

Αναμένουμε τις ενέργειες και πιστεύουμε ότι δεν θα χαθεί η χρονιά, ειδικά όταν είναι τόσο πολύτιμη (από κάθε άποψη) η φετινή τουριστική σεζόν.

Οι λάτρεις του camping (και όχι μόνο) αναμένουν…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email