Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Μια μικρή τουριστική επιχείρηση από τον Έβρο διακρίθηκε στα Tourism Awards

Ο Σωτήρης Μάρκου πρόσφατα βραβεύτηκε στα Tourism Awards. Αν και ξεκίνησε επαγγελματικά από την Θεσσαλονίκη, εγκαταστάθηκε το 2012 μόνιμα στον βόρειο Έβρο με την σύζυγο του. Μαζί συνέχισαν να οργανώνουν υπαίθριες τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με γνώμονα την συνεργατικότητα των τοπικών συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων. Έβλεπαν την τουριστική προοπτική της παραμεθορίου με θετική ματιά. Απέκτησε δύο παιδιά και επένδυσε με την οικογένεια του στις ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (ποδήλατο, πεζοπορία, περιήγηση, παρατήρηση κ.α.) καθώς και την ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, διαφήμιση, οργάνωση και υποδοχή τουριστικών περιηγήσεων. Είναι ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Πολιτισμού RedRiver – Ερυθροποτάμος, συντονιστής του δικτύου ΕΛΞΑΤΕ ΕΒΡΟΣ και μέλος του νέου cluster Επιχειρηματική Συνεργασία Εναλλακτικού Τουρισμού στον Έβρο.

Η μικρή επιχείρηση τους ακολούθησε επί σειρά ετών βήμα βήμα ένα Business Plan με καινοτόμες προτάσεις και στόχους. Αξιοποίησε ορισμένα από τα πλούσια περιβαλλοντικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα της περιοχής του βορείου Έβρου, εκμεταλλεύτηκε από νωρίς τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες για την προβολή της περιοχής, εργάστηκε συστηματικά στην οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων προωθώντας τις δικές της δεξιότητες και των συνεργατών της με σεβασμό ενώ επίσης επιμελήθηκε την υποδοχή επισκεπτών από άλλες χώρες προσθέτοντας ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην ελληνική “φιλοξενία”.

Ανασυγκροτήθηκε στα νέα δεδομένα της εποχής και απέδειξε την ανθεκτικότητα της ως τοπική επιχείρηση μέσα από δύσκολες περιόδους δείχνοντας τον δρόμο του ελληνικού υπαίθριου τουρισμού στον βόρειο Έβρο και στοχεύοντας παράλληλα την βιωσιμότητα στην ακριτική Ελλάδα. Συμμετείχε ενεργά με στρατηγικές στην δημιουργία νέας προστιθέμενης αξίας συνολικά σε έναν τουριστικό προορισμό για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα, συνέβαλε στην επιχειρηματική ανάπτυξη των γειτονικών επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email