Σάββατο 4 Μαΐου 2024

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ένα δάσος»: Μαθητική δράση για τις δασικές πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη από το 1ο Ε.Κ. και 1ο ΕΠΑ.Λ.

Είναι από εκείνες τις δράσεις που σε γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία! Είναι από εκείνες τις δράσεις, που πραγματικά σε κάνουν να πιστεύεις και να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο για το μέλλον των παιδιών.

Φαντασία, μεράκι, χρώματα και πολύ δημιουργικότητα…Με συνεργασία και σύμπραξη οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης προχώρησαν σε δραστηριότητες με έμπνευση, στέλνοντας παράλληλα και τα δικά τους μηνύματα, τα οποία και θέλησαν να τα επικοινωνήσουν με όλους εμάς.

Οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι μπροστά σε όλη αυτήν την οικολογική καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού που έπληξε τον Έβρο. Η πυρκαγιά που άφησε πίσω της, στάχτη και αποκαΐδια, αποτέλεσε την αφορμή, ώστε τα παιδιά να «μιλήσουν» για τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, μέσα από τις ζωγραφιές, τις φωτογραφίες και τις διάφορες κατασκευές τους.
Δίνοντας τον τίτλο στην δράση τους, «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… ένα δάσος», οι μαθητές παρουσίασαν στην δημοτική βιβλιοθήκη, όλα όσα το προηγούμενο διάστημα μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους έφτιαξαν και με υπερηφάνεια γνωστοποιήσαν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Η δουλειά τους φανερώνει το ταλέντο τους αλλά και το πως τα ίδια αντιλαμβάνονται και βλέπουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, χωρίς να λείπει η πίστη στις δυνάμεις τους ανθρώπου και τι μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από το μαύρο τοπίο όχι μόνο του δάσους αλλά και της ζωής!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email