Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μια χρονιά γεμάτη δράσεις από το Παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Μια χρονιά γεμάτη από δράσεις του Παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ήρθε στο τέλος της. Ολοκληρώθηκε με δύο γιορτές βράβευσης των μαθητών και μαθητριών μας που διακρίθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ορεστιάδας και την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη.

Μετάλλια και έπαινοι δόθηκαν σε όσους ξεχώρησαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το σχολικό έτος 2023-2024:

“ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

“Παιχνίδι & Μαθηματικά – Μικρός Ευκλείδης”

“ΥΠΑΤΙΑ”

“ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ”

“ΘΑΛΗΣ”

“ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”

“ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”

Η ομιλία του κ. Λάμπρου Μιχαήλ, ομότιμου καθηγητή του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μάγεψε μικρούς και μεγάλους με τον τρόπο που προσέγγισε το κοινό. Ο τίτλος “Πως θα κάνουμε τα μαθηματικά ελκυστικά” ή αλλιώς “Τα Μαθηματικά ως παιχνίδι”.

Στην Ορεστιάδα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Έρευνας και Νέας Γενιάς κ. Κατσογριδάκης, η αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Ορεστιάδας κ. Γκιλιλούδη Χριστίνα, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Διδυμοτείχου Παιδείας κ. Παπαδόπουλος Μάκης και τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Βαλάντης Καραφεΐζης, εκπρόσωπος του βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη, καθώς και εκπρόσωπος της εταιρείας και χορηγού της ΕΜΕ Έβρου «Διαγνωστικά Εργαστήρια Δημόκριτος».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια των μελών του παραρτήματος Σαλαμανάκη Ασημούλας, Σταφίδας Εφης, Νίκου Κώστα, Ευθυμίου Ελευθερίου και Τριανταφύλλου Ευαγγελίας, ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες πρέπουν στον κ. Σαραντίδη Σαράντη, διευθυντή του δημοτικού σχολείου Νέα Βύσσας και μέλους του ΔΣ του Πολιτιστικού συλλόγου Νέα Βύσσας, για τις ξεναγήσεις που κατά καιρούς μας έχει προσφέρει στο Νέο Μουσείο των Καραθεοδωρή.

Στην Αλεξανδρούπολη, παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου κ. Πάρης Παπαδάκης, εκπρόσωποι των βουλευτών κ. Δημοσχάκη και Δερμετζόπουλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Αετόπουλος εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ιωάννη, καθώς και ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Ολπασιανλής Αναστάσιος εκ μέρους της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Πλακωτής Ελένης.

Τέλος, εκ μέρους των χορηγών της ΕΜΕ Έβρου παρόντες ήταν ο κ. Γιορδαμλής Χρήστος της ΠΡΙΣΜΑ Ηλεκτρονικά, και οι Νίκος Πανταζής και Χριστίνα Τσίγαλου των εργαστηρίων Δημόκριτος.

Και στις δύο εκδηλώσεις, τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος της ΕΜΕ Έβρου Δούδης Δημήτρης, ενώ εκπρόσωποι των αρχών και των χορηγών της ΕΜΕ Έβρου, έκαναν σύντομες τοποθετήσεις σχετικά με την αξία των Μαθηματικών, του Μαθηματικού τρόπου σκέψης καθώς και τη σχέση των Μαθηματικών με τον κόσμου των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα τονίστηκε η πολύχρονη συμβολή του παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην καλλιέργεια του μαθηματικού πνεύματος και της απαραίτητης θετικής στάσης απέναντι στα Μαθηματικά σε μικρούς και μεγάλους μαθητές.

Ιδιαίτερη χαρά η απονομή τιμητικής πλακέτας στη μαθήτρια Δελιακίδου Θεοδώρα, που έφτασε μέχρι την 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», όπου και έλαβε το Γ’ Βραβείο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις διακρίσεις τους αλλά και την απλή συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ Έβρου καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών αυτών για την στήριξη και την ενθάρρυνσή τους!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη