Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μουσουλμάνοι Τέρμα Άβαντος: Δεν είμαστε Ρομά – Συγκέντρωση 602 υπογραφών από το Σωματείο «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη»

Δεν δέχονται τον προσδιορισμό Ρομά 602 Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας που ζουν την περιοχή Τέρμα Άβαντος. Η τοποθέτηση αυτή περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλωσσά τα τουρκικά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (αυτός είναι ο πλήρης τίτλος) με αφορμή την επικείμενη χρηματοδότηση έργου εγκατάστασης ασύρματου ίντερνετ, το οποίο αφορά πληθυσμούς Ρομά. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Είμαστε ντόπιοι Αλεξανδρουπολίτες σε αυτό το τόπο γεννήθηκαν και πέθαναν οι παππούδες μας. Σεβόμαστε όλες τις φυλές των συνάνθρωπών μας όμως δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν είμαστε Ρομά. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και ανήκουμε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Επιθυμούμε τα έργα και οι δράσεις που μας αφορούν να γίνονται με κριτήρια οικονομικά, αλλά και κοινωνικά ως προς τη ποιότητα ζωής που πρέπει να έχει κάθε δημότης Αλεξανδρούπολης.

Η αδυναμία πρόσβασης των κάτοικων της περιοχής Τέρμα Άβαντος στην επικοινωνία και το διαδίκτυο είναι ένα πρόβλημα που ζητάμε από τον δήμο και τη πολιτεία γενικότερα να λυθεί θέτοντας το στον αρμόδιο φορέα (ΟΤΕ)

Αν χρειαστεί χρηματοδότηση αυτή να γίνει από τον προϋπολογισμό των δημοσίων ταμείων (δήμου ή κεντρικής κυβέρνησης) όπου συνεισφέρουμε και εμείς. Δεν θέλουμε κεραίες για πρόσβαση στο διαδίκτυο με χρηματοδότηση από πρόγραμμα για Ρομά”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email