Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους έξω από το Επιμελητήριο Έβρου – Πείστηκαν άραγε;

Λίγο πριν εισέλθει στο Επιμελητήριο Έβρου για την δεύτερη στάση της στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας της στην Θράκη, η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη συνομίλησε με τους συγκεντρωμένο πλήθος που είχε μαζευτεί επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Το συγκεντρωμένο πλήθος που αποτελούταν από αυτοδιοικητικούς και απλούς κατοίκους του Δήμου Σουφλίου διαμαρτυρόταν για το ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα, εξέλιξη που δεν διανοούνται ούτε καν να συζητήσουν λόγω των συνεπειών που αυτή θα επιφέρει.

Στην σύντομη συνομιλία που έλαβε χώρα η κα Μπακογιάννη διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους και την περιοχή, ενώ αποκάλυψε πως σε 15 μέρες θα επισκεφθούν την περιοχή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προκειμένου να ενημερώσουν διεξοδικά για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Η ίδια προσέθεσε πως η τωρινή κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα στο πρόσφατο παρελθόν το ενδιαφέρον και την σπουδαιότητα που φέρει ο Έβρος στην ατζέντα της.

Από την πλευρά των διαδηλωτών, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, Δημήτρης Δαρούσης είχε τονίσει λίγο νωρίτερα πως η τυχόν απομάκρυνση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας δεν αφορά μόνο την περιοχή του Έβρου, αλλά το σύνολο της χώρας, καθώς θα επιφέρει επιπτώσεις στη ασφάλεια της χώρας. Επίσης επεσήμανε πως οι χώροι του στρατοπέδου ανήκουν στον δήμο και σε ενδεχόμενη αποχώρηση του, αυτός είναι που θα αποφασίσει για την οποιαδήποτε μετέπειτα χρήση τους…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη