Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μπαχτσελί: Η ΕΕ απειλεί την Τουρκία – Έρχεται χάος

Με την ΕΕ τα έβαλε σήμερα ο εθνικιστής ηγέτης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ έχουν γίνει πλέον κόμπος με τις Βρυξέλλες να απειλούν ανοιχτά την Άγκυρα.«Σας προειδοποιώ. Έρχεται περίοδος χάους. Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Είναι σαφές ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα της Τουρκίας απέχουν πολύ από την αντιμετώπιση των προσδοκιών μας. Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, η Τουρκία παραμελήθηκε για άλλη μια φορά. Την ώρα που η ανθρωπότητα βιώνει μια ηθική κατάρρευση, το γεγονός ότι η ΕΕ εξακολουθεί να παίζει μπάλα στο δικό της γήπεδο είναι μια ψυχολογική αδυναμία. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικέ με το στόχο για πλήρη ένταξη της Τουρκίας. Η σύσταση της ΕΕ προς τη χώρα μας να μείνει μακριά από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, διαφορετικά οι κυρώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή είναι μια προχωρημένη απειλή. Οι σχέσεις με την ΕΕ είναι έχουν γίνει ένας κόμπος».

«Η ΕΕ αδιαφορεί για τον πνιγμό των μεταναστών»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού κατηγορώντας την ΕΕ ότι αδιαφορεί για τον πνιγμό των χιλιάδων εκτοπισμένων στη Μεσόγειο.

«Κανένας ανθρωπιστικός οργανισμός δεν νοιάζεται που ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δήλωσε ότι 2.200 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο το 2020 και 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια βάρκα που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Υεμένη. Οι καταπιεσμένοι δεν ήταν στην ατζέντα της ΕΕ. Αυτή η συμμαχία συμφερόντων επιδιώκει πώς να κρατήσει τους μετανάστες στην Τουρκία δίνοντας χρήματα. Ο Κιλιτσντάρογλου έκανε μια παράξενη δήλωση στην ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι θα λάβουν τη χρηματοδότηση που απαιτείται από την ΕΕ και ότι τους το υποσχέθηκε για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων πίσω στα σπίτια τους. Ποια είναι αυτή η υπόσχεση; Πώς έγινε αυτή η υπόσχεση και από ποια αρχή; Η ΕΕ, η οποία έχει αφεθεί στις πρωτοβουλίες που παίρνουν από κοινού η Ελλάδα και Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου στο θέμα της επικαιροποίησης και βελτίωσης της συμφωνίας για την Τελωνειακή Ένωση, δεν είναι ειλικρινής, είναι ανέντιμη, είναι άδικη και τελείως αντι-δημοκρατική. Επιπλέον, ό,τι κάνει είναι εναντίον της Τουρκίας», σημείωσε ενώ έκανε λόγο για ίδρυση αντι-τουρκικού μετώπου στις ΗΠΑ.

Αντι-τουρκικό μέτωπο στις ΗΠΑ

«Ένα νέο εχθρικό στρατόπεδο ιδρύθηκε στις ΗΠΑ με το όνομα «Σχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας». Και ποιος δεν είναι ανάμεσά τους. Από τον πρώην βουλευτή του CHP και φυγόδικο γκιουλενιστή, Αϊκάν Ερντεμίρ, έως τον Τζον Μπόλτον, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, που η συνείδησή του είναι γεμάτη με αίμα. Όλοι οι αντίπαλοι της Τουρκίας συναντήθηκαν σε αυτό το σχέδιο εκδημοκρατισμού. Την ώρα που οι γιοι μας αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, άλλοι γιοι σκάβουν το λάκκο μας. Οι εχθροί της Τουρκίας ενώθηκαν σε ένα σχέδιο κατά της τουρκικής δημοκρατίας», ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email