O δρόμος θα κλείσει για λίγες ώρες
Μπλόκο στον κόμβο της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη θα στήσουν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου οι πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, κατόπιν απόφασης που πήραν σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.
Οι παραγωγοί θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Μάκρης και θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο για κάποιες ώρες, με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση για τη λήψη αποφάσεων για τη στήριξη τους.
Οι πυρόπληκτοι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε δεινή θέση, μετρούν ακόμη τις πληγές που άφησε η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του ΄23, έχουν “χορτάσει” υποσχέσεις, κάποιοι από αυτούς έχουν αποζημιωθεί μερικώς, ενώ γύρω στις 180 οικογένειες δεν έχουν λάβει ούτε την προκαταβολή.
Το βασικά αιτήματα των ελαιοπαραγωγών είναι η τριετής στήριξη από την πολιτεία, το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών τους, η αλλαγή τροπολογίας των αποζημιώσεων, και η αύξηση της αποζημίωσης από τα 48 ευρώ που είναι σήμερα στα 200 με 250 ευρώ ανά καμένο δέντρο.