Τρίτη 7 Μαΐου 2024

«Μυρίζουν» εκλογές- Ανησυχία των αγροτών- Πως ονομάσθηκε πλατεία στην Καβύλη- «Μποτιλιάρισμα» στην Αλεξανδρούπολη- Όαση σε μία ξεχασμένη γωνία

Στο φουλ εργάζονται τα πολιτικά γραφεία της περιοχής, γιατί αντιλαμβάνονται πως δεν είναι καθόλου περίεργο κάποια στιγμή ακόμη και μέσα στο 2021 να πάει η χώρα σε εκλογές.
Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, υπάρχουν και αυτοί που άλλα πληροφορούνται.
Για αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε υποψηφίους να γυρίζουν στους δρόμους , να χαιρετάνε τους πολίτες και να διαβάζετε συνεντεύξεις, δηλώσεις και τα γνωστά… «κατόπιν ενεργειών μου».
Γνωρίζουν κάποιοι από αυτούς τους πολιτικούς , ότι οι εκλογές αυτές θα είναι «κρίσιμες» για το δικό τους μέλλον…

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, τους οποίους απασχολούν οι διαφαινόμενες επιπτώσεις από τους δασικούς χάρτες αλλά και η εκτίναξη των τιμών στις δημοπρασίες παραχώρησης κοινόχρηστων εκτάσεων, ανησυχεί την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».
Πιο συγκεκριμένα για τους δασικούς χάρτες, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «η αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας και ο καθορισμός είδους χρήσης της γης όπου καλλιεργούν και βόσκουν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από την εποχή των παππούδων τους, θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμά τους». Όσον αφορά την ενοικίαση των κοινόχρηστων εκτάσεων, υπογραμμίζεται πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους μικρομεσαίους αγρότες να χάσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τις καλλιεργούν, καθώς με τις αλλαγές στη νομοθεσία για τη δημοπρασία και τη μοριοδότηση, οι καλλιεργητές δεν έχουν πλέον προτεραιότητα, ενώ πολλά στρέμματα αυτής της γης έχουν δοθεί για μακροχρόνια μίσθωση σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Με αποφάσεις του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, προχώρησε σε ανασυγκρότηση του διοικητικού σχήματος του Δήμου με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σύγχρονου αναπτυξιακού προγράμματος, προσαρμοσμένου στις συνθήκες της κρίσης που βιώνει η χώρα.
Το σώμα των αιρετών που καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και τις ανάγκες των πολιτών στο άμεσο μέλλον και να υπηρετήσουν την τοπική κοινωνία συγκροτείται από πέντε Αντιδημάρχους και τρεις εντεταλμένους συμβούλους.
• Μαυρίδης Μιλτιάδης, (Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας)
• Σελήμ Γκιοκχάν, (Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Καραγκιόζ Μουσταφά, (Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης)
• Μουσταφά Οσμάνογλου Τζανέρ,(Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος)
• Καρύδης Χαράλαμπος, (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού) • Εμιρζάς Ηλίας, (Εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών και της λειτουργίας τους, ο οποίος διατηρεί και τη θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας-Σαπών).
• Λούρμπα Ολυμπία, (Εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής, κοινωνικής προστασίας και κοινωνικών δομών, η οποία διατηρεί και τις θέσεις της Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας και της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής).
• Μολλά Αμέτ Μουσταφά, (Εντεταλμένος σύμβουλος πληροφορικής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, ο οποίος διατηρεί και τη θέση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής).

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Κοινότητα Καβύλης του δήμου Ορεστιάδος αποφάσισε ομόφωνα να ονομασθεί η κεντρική πλατεία του χωριού σε «Πλατεία Ρίμινι».
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Καβύλης εξήγησε το γιατί:
«Όπως είναι γνωστό, στην Καβύλη εδρεύει η 3 η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΡΙΜΙΝΙ, η οποία εκτός από το αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνειας που μας παρέχει, συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Τοπικής Κοινωνίας της Καβύλης, με μεγάλο κοινωνικό έργο και όφελος σε πολλούς τομείς. Ως ένδειξη τιμής και στα πλαίσια της άριστης και μακρόχρονης συνεργασίας της Κοινότητας Καβύλης με τον Στρατό, προτείνω την ονομασία της Κεντρικής πλατείας της Καβύλης ( δίπλα στην Εκκλησία ) σε « ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΙΜΙΝΙ » και στη συνέχεια την ανέγερση ενός μνημείου το οποίο θα συμβολίζει τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των κατοίκων και του Στρατού.»

Ουρές εκατοντάδων μέτρων χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ανατολική πλευρά της πόλης λόγω των εργασιών που γίνονται και αφορούν την τοποθέτηση τάπητα για την ομαλή σύνδεση της γραμμής με τον δρόμο.
Όταν έκλεισε το ένα ρεύμα η ουρά ήταν τεράστια και φυσικά η ταλαιπωρία των οδηγών. Θα μου πείτε «αναγκαίο κακό», αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ευτύχησαν στο να έχουν ζήσει στο εξωτερικό και διαπίστωναν πως εκεί παρόμοια έργα εκτελούνται τις ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση και ιδιαίτερα το βράδυ.
Αν αναλογισθεί κανείς ότι μετά τις 9 το βράδυ μειώνεται κατά η πολύ η κυκλοφορία – λόγω covid19-, τότε εκείνες οι ώρες είναι οι καταλληλότερες, αρκεί να βρεθεί τρόπος εργασίας και για τους εργαζόμενους.
Ας ελπίσουμε παρόμοια παρέμβαση να γίνει και στον χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, εκεί όπου διέρχονται οι σιδηροδρομικές γραμμές, για να σταματήσει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φορτηγά που φορτώνουν και ξεφορτώνουν τα πλοία από την κάκιστη κατάσταση του δρόμου.

Για να μην λένε κάποιοι ότι μόνο γκρίνια βγάζουμε, να γράψουμε και κάτι θετικό.
Είδα συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης να φτιάχνουν τα πεζοδρόμια στην αρχή της οδού Βενιζέλου, αλλά και να καθαρίζουν ένα μικρό οικόπεδο που υπήρχε εκεί.
Μου άρεσε αυτή η εικόνα γιατί δείχνει νοικοκυροσύνη με πολύ απλές κινήσεις. Δεν ξέρω αν προβλέπεται να δημιουργηθεί και εκεί μία παιδική χαρά, αλλά ότι και να γίνει δείχνει πολύ πιο όμορφο από αυτό που ήταν μέχρι τώρα.
Ένας παλιός Αλεξανδρουπολίτης μου έλεγε κάποια στιγμή και πριν από χρόνια.
«Ο πολίτης αυτής της πόλης δεν θέλει να ακούει μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Θέλει έργα να βλέπει που θα του δώσουν καλύτερη ποιότητα ζωής».
Συμφωνούμε απόλυτα…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη