Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μυτιληνός: Πρέπει να διενεργούνται έλεγχοι στα αστικά λύματα και να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα για λόγους δημόσιας υγείας

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Μυτιληνός προχώρησε σε μια πρόταση που σίγουρα χρήζει προσοχής και εξέτασης από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μυτιληνός ζήτησε να διενεργούνται έλεγχοι στα αστικά λύματα του βιολογικού προκειμένου να εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τα επίπεδα, την πορεία και την διασπορά του ιικού φορτίου στην τοπική κοινότητα και παράλληλα να υπάρχει ενημέρωση των δημοτών.

Ο ίδιος σημείωσε πως η δημοσιοποίηση αυτών των αποτελεσμάτων βοήθησε τόσο την Θεσσαλονίκη όσο και την Αθήνα σε μια καλύτερη εκτίμηση και διαχείριση του αριθμού των κρουσμάτων σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Ο κ. Μυτιληνός κάλεσε την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, σε συνεργασία ίσως με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για λόγους δημόσιας υγείας και συμφέροντος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email