Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μυτιληνός σε Ζαμπούκη: “Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντι σας και απέναντι στον αναπτυξιακό οργανισμό του Δήμου μας”

Για παρεμπόδιση της ανάπτυξης και βιωσιμότητας του αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατηγορεί τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο Βαγγέλης Μυτιληνός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση», με επιστολή του, δηλώνει ότι το μέλος της παράταξης Κουρτίδης Λάζαρος, δεν θα συμμετάσχει στο ΔΣ του αναπτυξιακού οργανισμού με τον «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΕ».

Η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ανταποκριθήκαμε ως παράταξη στην πρόσκληση σας στην πρώτη γενική συνέλευση του αναπτυξιακού οργανισμού των δήμων ΑΛΕΞ/ΛΗΣ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, με την συμμετοχή του μέλους μας Κουρτίδη Λάζαρου, παρ’ ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ  μας ενημερώσατε στο από 25/10/21 email μας, αν αποδέχεστε η όχι το προτεινόμενο μέλος της παράταξης μας.

Η παράταξη μας ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της, στηρίξαμε εμπράκτως την σύσταση του οργανισμού (τον υπερψηφίσαμε τρεις φορές), προσδοκώντας και ελπίζοντας στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνονται από τον νόμο για την ανάπτυξη του τόπου μας.Δυστυχώς μετά την γενική συνέλευση οι ελπίδες μας κατέρρευσαν διότι και πάλι διαπιστώσαμε ότι και αυτός ο θεσμός που τόσο πιστέψαμε, είναι καταδικασμένος να αποτύχει λόγο των εγκληματικών και λανθασμένων επιλογών σας!!!

Την 31/12/21 φέρνετε προς ψήφιση στην τακτική συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ως θέμα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αλεξ/λης με τον αναπτυξιακό οργανισμό ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΕ, της περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ, για την υποστήριξη και ωρίμανση του έργου

Αναβάθμιση και δικτύωση πολιτιστικών υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου ΑΛΕΞ/ΛΗΣ.

Κύριε Δήμαρχε με την ενέργεια σας αυτή από την πρώτη ημέρα ιδρύσεως του δικού μας αναπτυξιακού οργανισμού εσείς ο ίδιος παρεμποδίζετε την ανάπτυξη του και την βιωσιμότητα του. Στην ίδια συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ επιτροπής ζητάτε την τελευταία ημέρα του χρόνου να ανατεθεί  με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ  σε ιδιωτική εταιρεία, έργο που θα μπορούσε να ανατεθεί στον δικό μας αναπτυξιακό οργανισμό.

Ποιος νοήμων άνθρωπος άραγε μπορεί να εξηγήσει  με Όρους ΛΟΓΙΚΗΣ αυτές τις πρακτικές σας???

Η επομένη δυσάρεστη έκπληξη που μας περίμενε ήταν η επιλογή σας να αναλάβετε εσείς ο ίδιος την προεδρία του αναπτυξιακού οργανισμού, υποβαθμίζοντας για άλλη μια φορά τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης σας!!!

Αντιλαμβάνομαι ότι πιστεύετε ότι είστε ο μόνος κατάλληλος να διοικείτε τον Δήμο μας ως Δήμαρχος, είστε ο μόνος κατάλληλος να προεδρεύετε στην ΔΕΥΑΑ, είστε ο μόνος κατάλληλος να προεδρεύετε στην οικονομική επιτροπή ,είστε ο μόνος κατάλληλος να προεδρεύετε στην επιτροπή ποιότητας ζωής, είστε ο μόνος κατάλληλος να προεδρεύετε στην εκτελεστική επιτροπή, είστε ο μόνος κατάλληλος να διοικείτε ως αντιδήμαρχος την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας προκειμένου να αναπτυχτεί ο τόπος μας και τώρα είστε ο μόνος κατάλληλος να προεδρεύετε στον αναπτυξιακό οργανισμό.

Όλα αυτά ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ !!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως κύριε  Δήμαρχε, πρόεδρε της ΔΕΥΑΑ, αντιδήμαρχε των τεχνικών υπηρεσιών, πρόεδρε του αναπτυξιακού οργανισμού, πρόεδρε ……..και ότι άλλο προτίθεσθε να προεδρεύσετε, ΄δεχετε αποδείξει με το μηδενικό έργο σας ότι δεν έχετε την ικανότητα να διαχειριστείτε όλα αυτά στα οποία θέλετε να πρωτοστατήσετε και τα οποία χρησιμοποιείται μόνο για δημοσιότητα φωτογραφίες και like, αλλά δεν προσφέρατε τίποτε απολύτως στους δημότες μας που πίστεψαν και περίμεναν πολλά από το νέο και ελπιδοφόρο που έβγαλε από το λεξιλόγιο της παράταξης του την λέξη ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ και το στήριξαν στις εκλογές του 2019. Τους ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Για τους λόγους που προανέφερα αίρουμε την εμπιστοσύνη μας ως παράταξη απέναντι σας και απέναντι στον αναπτυξιακό οργανισμό του Δήμου μας.

Με την παρούσα επιστολή μου σας δηλώνω και εγώ ως επικεφαλής της παράταξης μας ότι το μέλος μας Κουρτίδης Λάζαρος δεν θα συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ του αναπτυξιακού οργανισμού με τον διακριτικό τίτλο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΕ ( ακολουθεί δήλωση παραίτησης του ιδίου).

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ο ΘΕΟΣ να σας φωτίσει να αντιληφθείτε ΑΜΕΣΑ ότι βαδίζετε σε λανθασμένα μονοπάτια και τακτικές  που μόνο κακό κάνουν στον Δήμο μας και να επιδείξετε υπευθυνότητα εκτελώντας με σοβαρότητα τα καθήκοντα του Δήμαρχου που σας όρισαν οι δημότες να ασκείτε, τηρώντας δημοκρατικές διαδικασίες ,κάτι που έχετε ξεχάσει ότι είναι βασική προϋπόθεση στην διοίκηση του Δήμου,( σταματήστε επι τέλους τα δια περιφοράς συμβούλια και επιτροπές )και βάλτε πάνω από το προσωπικό σας συμφέρον ,το καλό του Δήμου μας και των δημοτών μας εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Παρακαλώ όπως η επιστολή μου κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού να πρωτοκολληθεί και να μου αποσταλεί  ο αριθμός πρωτοκόλλου.

Με εκτίμηση,

ΕυάγγελοςΜυτιληνός

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη