Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μ. Μπεμπένης: «Το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες είναι σε μια διαδικασία απαξίωσης και οδηγείται προς κλείσιμο»

«Το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες είναι σε μια διαδικασία απαξίωσης και φαίνεται πως στο επόμενο ομαδικό κλείσιμο καταστημάτων, τον Ιούνιο ή Ιούλιο, που αναμένεται να κλείσουν 20-25, θα είναι μέσα και αυτό των Φερών», υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, Μανώλης Μπεμπένης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει «αιτία πολέμου», καθώς «το κατάστημα των Φερών βρίσκεται σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, και αντί να αποψιλώνεται θα έπρεπε να πριμοδοτείται». Κατήγγειλε, τέλος, πως οι τράπεζες, εδώ και τρία χρόνια, έχουν μπει σε ένα μπαράζ βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου τους, με απώτερο στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

«Δεν έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται σαν ιδιωτική επιχείρηση, τη στιγμή που, τρεις φορές οι άλλες τράπεζες και τέσσερις η “Πειραιώς”, έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».

Ο Σύλλογος προγραμματίζει κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, καλώντας την τοπική κοινωνία των Φερών και τους τοπικούς φορείς να εναντιωθούν και να αντιδράσουν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email