Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Νέα απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης Δείτε εικόνες

Έρχονται νέες αποφάσεις της δημοτικής αρχής που θα αλλάξουν την διάταξη τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους.
Η ουσιαστική αλλαγή αφορά τα σημεία τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων και δεν έχουν σχέση με τα μέτρα κατά CoVid-19.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις και συζητήσεις αναφορικά με ένα “νοικοκύρεμα” που επιδιώκει η νέα Δημοτική Αρχή στο θέμα αυτό. Στις διαβουλεύσεις συμμετείχε και το Σωματείο Επαγγελματιών της Εστίασης.
Έγιναν αρκετές συναντήσεις στις οποίες διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με το θέμα. Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα διακοπής όλων αυτών των ενεργειών λόγω του κορονοϊού και τώρα ενεργοποιήθηκαν και πάλι οι μηχανισμοί και οδηγούμαστε στις αποφάσεις.

Η σημαντικότερη των αλλαγών είναι ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται στην προβολή των καταστημάτων και θα εφάπτονται σε αυτά. Ο ελεύθερος χώρος διέλευσης των πεζών δεν θα είναι πια ο διάδρομος ανάμεσα από τις καφετέριες αλλά θα βρίσκεται μετά το τέλος των τραπεζοκαθισμάτων και πριν το οδόστρωμα. Δηλαδή τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται ως μία προέκταση του καταστήματος στον εξωτερικό χώρο χωρίς να διακόπτονται από τον διάδρομο για τους πεζούς και φυσικά χωρίς να χρειάζεται οι πεζοί να στριμώχνονται μέσα στους διαδρόμους.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και θα είναι πιο ευδιάκριτοι οι χώροι. Τα νέα δεδομένα δημιουργούν κάποιες μικρές απώλειες για τα καταστήματα της εστίασης. Από την άλλη όμως την χειμερινή περίοδο θα έχουν τη δυνατότητα να “κλείσουν” αυτούς τους χώρους χωρίς να επηρεάζουν την διέλευση των πεζών.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους από τους επιχειρηματίες της εστίασης καθώς πρόκειται για μία απόφαση προς την θετική κατεύθυνση. Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι που διαφωνούν όμως
σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις όχι μόνο με το σωματείο της εστίασης αλλά και με επαγγελματίες που κατά περίπτωση αποτελούσαν ειδικές περιπτώσεις και είχαν αντιρρήσεις.

Εξασφαλίσαμε εικόνες από σημεία της πόλης όπου οι επαγγελματίες εναρμονίστηκαν με τις τελευταίες οδηγίες της Δημοτικής Αρχής, εξασφαλίζοντας ανοιχτούς διαδρόμους διέλευσης πεζών σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και πλατείες με μεγαλύτερο πλάτος.

Επιθυμία πολλών επαγγελματιών είναι η εφαρμογή του νέου κανονισμού να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος είναι το lock down που είχε προηγηθεί και οι “οικονομικές απώλειες” που έχει δημιουργήσει. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να τους παραχωρηθούν για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο περισσότερος χώρος με τραπεζοκαθίσματα.

Σημαντικό ρόλο σε όλη την συνεννόηση έπαιξε η παρουσία του Σωματείου της Εστίασης σε όλη την πολύμηνη διάρκεια των συζητήσεων.

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδιασμού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη