Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Νέα Δεδομένα από την Α’ Λυκείου. Η Τράπεζα Θεμάτων και η σωστή προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Γράφει ο Γιώργος Καρατσάης

Η είσοδος στο λύκειο συνοδεύεται από τις δικές της προκλήσεις. Στην Α’ λυκείου οι μαθητές συνειδητοποιούν ότι ξεκινάει ένας  αγώνας δρόμου του οποίου η γραμμή τερματισμού σηματοδοτείται από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τη διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα στο λύκειο οι νέοι πρέπει να έχουν φροντίσει να καλύψουν τα κενά των προηγούμενων ετών  γιατί το γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων αποτελεί μια συνέχεια των προηγούμενων τάξεων με τις επόμενες.

Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια οι συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα έχουν προκαλέσει σύγχυση και αβεβαιότητα σε γονείς και μαθητές.

Επιπρόσθετα η φετινή Α’ λυκείου καλείται να  έρθει αντιμέτωπη με την απαιτητική  «Τράπεζα θεμάτων»,  έναν εκτενή κατάλογο διαγωνισμάτων από τα οποία θα αντληθεί το υλικό των προαγωγικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα, «τα θέματα των εξετάσεων ορίζονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) με τυχαία επιλογή από Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας(Τ.Θ.Δ.Δ.) και κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%)από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες το αντίστοιχο μάθημα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους» (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 12.06.2020).

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη μας ως καθηγητές του φροντιστηρίου ACTIVUM αναλογιζόμαστε το υψηλό καθήκον που μας βαραίνει τόσο αναφορικά με  την άρτια και αποτελεσματική προετοιμασία των μαθητών μας όσο και με την ψυχολογική υποστήριξή τους στο δύσκολο αγώνα που καλούνται να μετέχουν.

Στο ACTIVUM φροντίζουμε από τις πρώτες κιόλας τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  • να εφοδιάζουμε τα παιδιά με τις απαιτούμενες γνώσεις
  • να μεριμνούμε για την κάλυψη των κενών τους
  • να εμβαθύνουμε στη διδαχή και την απόλυτη κατανόηση της ύλης
  • να επιλύουμε μεγάλο όγκο ασκήσεων και να εξασκούμε τους μαθητές στην επίλυση της « Τράπεζας Θεμάτων»
  • να ενημερώνουμε και να κατατοπίζουμε γονείς και μαθητές σχετικά με τις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος
  • να παρέχουμε επαγγελματικό προσανατολισμό στους νέους από μικρή ακόμα ηλικία για να είναι σε θέση εγκαίρως να θέσουν τους στόχους τους.

Η βασική μας επιθυμία και σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε μια καλή και παραγωγική χρονιά στους μαθητές και να σταθούμε σημαντικοί αρωγοί στο σπουδαίο εγχείρημά τους.

Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από τις υψηλές αποδόσεις των μαθητών μας στις πανελλήνιες εξετάσεις όπως και φέτος που το 60% των μαθητών μας στο μάθημα ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ έγραψε πάνω από 19,4!!!! Καθώς και στο μάθημα της πληροφορικής το 60% των μαθητών μας έγραψε πάνω από 18!!!!

Γιώργος Καρατσάης
Υπεύθυνος Σπουδών Φροντιστηρίου ACTIVUM

Θράκης 15, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: 25510 81602

facebook page: https://www.facebook.com/Activum-Alexandroupolis-169696316411108

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email