Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Νέα δράση από τον Σύλλογο Αινήσιο Δέλτα Έβρου για τη διάσωση των άγριων αλόγων

Νέα δράση, με σκοπό την διάσωση των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή Δέλτα του Έβρου, πραγματοποίησε εχθές ο σύλλογος Αινήσιο Δέλτα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στη σελίδα του Σύλλογου Αινήσιο Δέλτα Έβρου στο facebook, εχθές μέλη του συλλόγου πραγματοποιήσανε ρίψη τροφής και συγκεκριμένα μπάλες με τριφύλλι, ώστε να εξασφαλιστεί η σίτιση των άγριων αλόγων για κάποιες μέρες.

“Επίσης, καταφέρανε να συγκεντρώσουν μεγάλες ομάδες αλόγων και να τις οδηγήσουν στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί το νερό και η τροφή”, όπως επισημαίνεται.

Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες 20 μέρες, λόγω της έλλειψης γλυκού νερού και της εισχώρησης θαλασσινού, τα αγρια αλογα στο Δέλτα του Έβρου λιμοκτονούν και αφυδατώνονται, με αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών εξ αυτών.

Ο σύλλογος, το Σάββατο, ανέλαβε την πρωτοβουλία και μετέφερε με ιδία μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο με σκοπό τη διάσωση τους.

Tα μέλη του συλλόγου σημειώνουν ότι έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, αλλά “παρά τις εκκλήσεις μας , φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη