Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Νέα επίθεση λύκου σε σκύλο στον οικισμό του Άβαντα

Ένα νέο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες καταγράφεται στην περιοχή του νοτίου Έβρου, με επίθεση από λύκο ή κοπάδι λύκων σε σκύλους. Το περιστατικό γνωστοποίησε η σελίδα «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης» στο facebook και όπως αναφέρει ειδοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της κοινότητας Άβαντα για την άσχημη κατάσταση που ήταν το τσομπακόσκυλο.

«Κυριακή απόγευμα. Ο πρόεδρος της κοινότητας Άβαντα, γνωστός για τη φιλοζωική του δράση, ειδοποιεί για έναν σκύλο που αιμορραγεί. Κάποιες φορές οι λέξεις είναι όμως φτωχές. Η μικρή τσομπανοσκυλίτσα δέχτηκε επίθεση από λύκους και τα τραύματά της είναι πολύ σοβαρά. Αναρρώνει στο κτηνιατρείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθόσον η απώλεια αίματος ήταν πολύ μεγάλη και τα τραύματά βαριά.»

Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις λύκων σε περιοχές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων είναι δεκάδες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα αλλά και τρόμο, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το φαινόμενο της επανεμφάνισής του είναι απόλυτα φυσιολογικό, ενώ παρατηρείται με πολλά σαρκοβόρα σε όλη την Ευρώπη. Ένας από τους λόγους είναι πια το νομικό καθεστώς προστασίας τους, όσο φυσικά και η εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email