Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Νέα πυρά κατά Β.Μαυρίδη – «‘Αρχισαν τα τύμπανα» αναφέρει η Δημοτική Επαναφορά Ορεστιάδας

Νέα πυρά δέχεται ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που μετά την παραίτηση του Διαμαντή Παπαδόπουλου, δημοτικού συμβούλου της παράταξής του, η «Δημοτική Επαναφορά» με επικεφαλής τον Χρήστο Καζαλτζή, με επιστολή της κάνει λόγο για μία κίνηση του κ. Παπαδόπουλου που συζητούνταν λόγω της συμπεριφοράς του Δημάρχου προς τους δημοτικούς του συμβούλους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί συνδημότες, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Στις εκλογές του επόμενου έτους πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Η διοίκηση του κ. Μαυρίδη και των φίλων του, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Αγαπητοί συνδημότες,

Έτσι ξαφνικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, της παράταξης του δημάρχου, ανεξαρτητοποιήθηκε, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική και καθεστωτική  συμπεριφορά και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου «αν του το ζητήσουν οι πολίτες».

Μάλλον όχι και τόσο ξαφνικά, τουλάχιστον για όσους αφουγκράζονταν το τι επικρατεί στο συγκεκριμένο συνδυασμό.

Αλλά ας τα πάρουμε ένα – ένα·

Ο κ. Μαυρίδης κλήθηκε να απαντήσει στην εκπομπή ¨Εβροσκόπιο¨ του ¨Ράδιο Έβρος¨ και στο Νίκο Πατούνα.

Προσπάθησε να δικαιολογηθεί χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του τύπου «Αντιδημοκρατικό είναι να κάνεις δημόσια προτάσεις  χωρίς πρώτα να έχουν συζητηθεί στην παράταξη». Κατέληξε μάλιστα να πει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί του, τού ζήτησαν να απαντήσουν οι ίδιοι (ένας προς έναν προφανώς) σε όσα καταμαρτυρεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Είναι οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που δε ζήτησαν ποτέ το λόγο, χρόνια τώρα, στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

–              Επειδή τους κάλυπταν οι απαντήσεις του δημοκρατικού επί κεφαλής τους;

–              Επειδή δεν είχαν άποψη;

–              Επειδή δεν «προβλέπονταν» από τις ενδοπαραταξιακές διεργασίες;

Ποιος ξέρει;

Πως όμως μπορεί να πεισθεί ο μέσος πολίτης ότι τώρα που άρχισαν τα τύμπανα, δεν «σπρώχνονται» προς την ομιλούσα κατεύθυνση διότι πρέπει να υπερασπιστούν την πρακτική που ακολουθούσε η ηγεσία τους;

Και τι να πουν;  Ότι όλοι είχαν την ελευθερία του λόγου;

Τότε εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς το γιατί δεν ακούσαμε την φωνή τους τόσα χρόνια!

Ο λαλίστατος, όμως, δήμαρχος δε σταμάτησε μόνο σ αυτό. Απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Πατούνα προσπάθησε να μέμψη την αντιπολίτευση λέγοντας πως προεκλογικά  δεν είδε τις παρατάξεις να αναδεικνύουν τα προτερήματά τους, αντιθέτως πολλές φορές υπερέβαλλαν και δημιουργούσαν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Έχουμε να του πούμε ότι και πρόγραμμα είχαμε ως ¨Δημοτική Επαναφορά¨, γραπτό, τυπωμένο και κοστολογημένο – σε αντίθεση με τα δικά του  έπεα πτερόεντακαι τα θέματα που αναδείξαμε ήταν υπαρκτά και υφίστανται ακόμα (σκουπίδια σε πρόχειρους χώρους, έλλειψη στρατηγικής για αύξηση επισκεψιμότητας, έλλειψη ενεργειών για δημιουργία γηροκομείου και τόσα άλλα που δεν είναι του παρόντος) και είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε όσα διορθώνονται από την παρατεταμένη επιβλαβή θητεία του στο δήμο.

Είπε: « Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας».

–              «Και πολύ αργία πίσω μας», θα συμπληρώσουμε εμείς, γιατί αν σε οκτώ χρόνια θητείας τα μόνα ολοκληρωμένα έργα που μπορείς να επικαλεστείς είναι υπόγεια (ύδρευση κ.λ.π.) τότε κάτι δεν πάει καλά με την επιφάνεια!

Μα πόσες θητείες χρειάζονται για το όραμά του;

Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε τις παιδικές χαρές που έφτιαξαν, στα χωριά όπου δεν υπάρχουν πλέον παιδιά και τα σχολεία κλείνουν ή υποβαθμίζονται!

Για του λόγου το αληθές μετά από τα πανηγύρια και τα «Νενικήκαμεν» στο facebook, το δημοτικό σχολείου Κυπρίνου γίνεται 4θέσιο από 6θέσιο. Τώρα κάνουμε κύκλους επαφών, κυνηγώντας την ουρά μας!

Να μην παραλείψουμε την κορυφαία πολιτική στάση που ονομάζεται «Γινάτι».

Ναι, ναι, αυτό που βγάζει μάτι!

Αποφεύγει να επιδιώξει συνάντηση ο κ. δήμαρχος με τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο  γιατί το θεωρεί θεσμική προσβολή!

Και ποιον ωφελεί αυτό κ. Μαυρίδη; Μήπως την κυβέρνηση που χωρίς καμία αντίσταση προχωράει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για τις δομές;

Για εμάς η σιωπή και η απραξία είναι συνενοχή και όχι υπερήφανη στάση!

Γι αυτό και παραιτηθήκαμε!

Διότι εμείς Ο,ΤΙ ΛΕΜΕ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Αγαπητοί συνδημότες, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Στις εκλογές του επόμενου έτους πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Η διοίκηση του κ. Μαυρίδη και των φίλων του, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Εμείς ξεκινάμε και σας θέλουμε μαζί μας!

Γιατί εμείς Ο,ΤΙ ΛΕΜΕ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

Για τη Δημοτική Επαναφορά

Καζαλτζής Χρήστος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email