Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα επιχειρούν να κλιμακώσουν τις εντάσεις, αντί να αναζητούν λύσεις στα προβλήματα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συντηρώντας την προκλητική ρητορική της Άγκυρας. 

«Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες και πως δεν μπορούν να νικήσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες και ανάλογη ρητορική», πρόσθεσε, ενώ, λίγες ώρες μετά την κύρωση στην ελληνική βουλή, της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Άγκυρα, παρέχοντας μάλιστα και… συμβουλές οικονομίας προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν μπορείς να αποκτήσεις πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες, οπότε ας σταματήσουν την προσπάθεια. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι γνωστή, το χρέος τους είναι μεγάλο και η οικονομία επιδεινώνεται με τέτοιες σπατάλες. Οι λογικοί πολίτες στην Ελλάδα το βλέπουν αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας: 

«Έχουμε ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε αυτές τις ενέργειες και είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι και ικανοί προς αυτή την κατεύθυνση». 

Πηγή: kathimerini.gr – με πληροφορίες από Sabah

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email