Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον καύσωνα – Ισχυροί άνεμοι από Τετάρτη 9/7

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού για τον εν εξελίξει καύσωνα προχώρησε η ΕΜΥ περιγράφοντας ότι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 41 βαθμούς Κελσίου ενώ βαθμιαία από το μεσημέρι της Τετάρτης θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των θερμοκρασιών στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

  • Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
  • α) στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο πιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικά τους 37 με 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Επισημαίνεται ότι:
  • Α. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
  • Β. Η σχετική υγρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (ενδεικτικά 20% με 30% τις μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας).
  • Γ. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη στα αστικά κέντρα θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και θα κυμαίνονται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

  • α) Ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν από το μεσημέρι της Τετάρτης (09-07-25) στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική χώρα.
  • β) Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν από το απόγευμα της Τετάρτης (09-07-25) στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από νωρίς το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
  • γ) Πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τη νύχτα Τετάρτης (09-07-25) προς Πέμπτη (10-07-25) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη