Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

«Ναι» από το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου για την παραχώρηση οικοπέδου στην πυροσβεστική υπηρεσία – Ανέγερση νέου κτιρίου

Το «πράσινο φως» δόθηκε και το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου είπε το «ναι» στην παραχώρηση του οικοπέδου, ώστε ένα αίτημα να ικανοποιηθεί διευκολύνοντας το έργο των πυροσβεστών και παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.  

Η πυροσβεστική υπηρεσία τα τελευταία χρόνια έψαχνε νέα στέγη, ώστε να φιλοξενηθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της. Το γεγονός, ότι το ταμείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να επιστρέψει το οικόπεδο, που του είχε δώσει ο δήμος για την ανέγερση στρατιωτικών κατοικιών, αφού τελικά αυτές θα χτιστούν στις υφιστάμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ελληνοχώρι, έδωσε την δυνατότητα στη δημοτική αρχή να ικανοποιήσει το σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή, που έψαχνε λύση εναγωνίως για νέες υποδομές.

Ο στρατός άλλαξε άποψη και έτσι το οικόπεδο που απελευθερώθηκε, έδωσε την λύση για την πυροσβεστική, λύση που την έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή, αποσπώντας την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης και έτσι με δύο διαδοχικές αποφάσεις από τη μία η ανάκληση της παραχώρησης στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και από την άλλη η δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα του αγροκτήματος 9.250 τ.μ.

Αξίζει να τονιστεί, πως συμπολίτευση και αντιπολίτευση έκαναν ακόμη ένα βήμα κοινό μετά από αυτήν την θετική εξέλιξη. Οι παρατάξεις Χατζηγιάννογλου και Τοκαμάνη δεσμεύτηκαν να διεκδικήσουν την ίδρυση της δεύτερης Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής στον Έβρο, αφού τώρα όλες οι υπηρεσίες, τα τμήματα και τα κλιμάκια διοικούνται από αυτήν που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη.

Η παραχώρηση του οικοπέδου και η διεκδίκηση με ορθά επιχειρήματα για την ανέγερση του νέου κτηρίου, διαμορφώνουν τις συνθήκες και για την ίδρυση μιας ακόμη Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής βορείου Έβρου στο Διδυμότειχο, αν υπολογίσει κανείς τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο νομό λόγω των μεγάλων αποστάσεων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη