Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ναυάγησαν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία studio στην Άνθεια για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών

Αρκετή ώρα απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της δημιουργίας στούντιο για το δημοτικό ραδιόφωνο Φερών στην δημοτική ενότητα της Τραϊανούπολης, και συγκεκριμένα στην Άνθεια, με δημιουργία υποδομών και εξοπλισμό συνολικής δαπάνης πάνω από 125.000€. Το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο και επί του θέματος τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής, αλλά και μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων.

Διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση οι ανησυχίες ότι η πιθανή δημιουργία ενός στούντιο στην Τραϊανούπολη θα υποβάθμιζε την παρουσία του σταθμού στις Φέρες και ίσως θα αποτελούσε την αφετηρία για μελλοντική μετακίνηση του ραδιοφώνου πιο κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ακούστηκαν φόβοι και για μελλοντικό κλείσιμο των εγκαταστάσεων των Φερών.

Μια ακόμα άποψη που προκάλεσε ενδιαφέρον και αντιδράσεις ήταν η «διάγνωση» του κυρίου Δευτεραίου, με την οποία συμφώνησαν και υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ότι γίνεται επίμονη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να περάσουν από την «πίσω πόρτα» όσα δεν μπόρεσαν και δεν τους το επέτρεψε η Αποκεντρωμένη με την ΔΕΚΑΔΑ. Θυμίζουμε ότι ένα από αυτά ήταν και η δημιουργία στούντιο παραγωγών και WEB TV.

Από την άλλη η δημοτική αρχή με εισηγητή τον κύριο Κολγιώνη επέμενε ότι θα είναι μία αναβάθμιση για το ραδιόφωνο κατηγορώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι το είχε παραμελημένο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε από τη μεριά του ότι δεν θα κλείσει το δημοτικό ραδιόφωνο και ούτε θα μεταφερθεί σε άλλη έδρα.

Παρόλα αυτά το θέμα δεν πέρασε, παρά την άρον άρον επιστράτευση από την δημοτική αρχή και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κυρίου Αραμπατζή σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες στην διαδικασία της ψηφοφορίας. Ο κύριος Αραμπατζής μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εμφανιστεί στο δημοτικό συμβούλιο και παρευρέθηκε μόνο κατά τη διάρκεια της ψήφισης αυτού του θέματος και για σύντομο χρονικό διάστημα.

Από μερίδα δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» τέθηκε και μία άλλη διάσταση κάνοντας αναφορά για τις σημαντικότατες ελλείψεις που υπάρχουν στην δημοτική ενότητα της Τραϊανούπολης και για τις οποίες υπάρχει αδιαφορία από πλευράς της οικείας αντιδημαρχίας, και γενικότερα της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να επιλέξουν να καταψηφίσουν την πρόταση. Με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρηθηκαν για τις ελλείψεις που υπάρχουν εκεί τονίζοντας ότι δεν είναι προτεραιότητά η δημιουργία ενός στούντιο, αλλά η κάλυψη άλλων αναγκών.

Ενδιαφέρον στην ψηφοφορία είχε και η ψήφος του κυρίου Ραπτόπουλου που και πάλι διαφοροποιήθηκε από την δημοτική αρχή ψηφίζοντας λευκό. Κατά τα άλλα 16 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ και 19 κατά απορρίπτοντας έτσι εντέλει την πρόταση της δημιουργίας νέου στούντιο στην Τραϊανούπολη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη