Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ναυτική Εβδομάδα: Ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους η Προσκοπική – Ναυτική, Εικαστική Έκθεση στην Αλεξανδρούπολη

Στις εκδηλώσεις έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν οι Πρόσκοποι Αλεξανδρούπολης & το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης με την Προσκοπική – Ναυτική, Εικαστική Έκθεση, στην Αποθήκη 2, στο Λιμάνι, που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή καθημερινά για το κοινό έως την Κυριακή 7 Ιουλίου από τις 20:00 έως 23:00, περιλαμβάνει εκθέματα ναυτικών εξαρτημάτων, μοντέλα ξύλινων σκαφών και προσκοπικά κειμήλια. Την έκθεση πλαισιώνουν έργα των εικαστικών Βαρσαμούδη Ιωάννη, Τσαβδάρη Τάνιας-  Στεφανίας, μελών του συλλόγου Εικαστικών Αλεξανδρούπολης και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Σπάρτακος Άνθειας” αλλά και έργα μοντελισμού άλλων εκθετών.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν Ναυτοπροσκοπικές λέμβους ,να γνωρίσουν τα μέρη και τα εξαρτήματα της βάρκας, τον τρόπο πλεύσης, τα μέτρα ασφαλείας και τις πρακτικές που υπαγορεύει η ναυτοσύνη από τους Ναυτοπροσκόπους αλλά και να παρακολουθήσουν εργαστήρια εκμάθησης ναυτικών κόμπων και άλλων δεξιοτήτων.

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων ΑΜΘ, Πασχάλης Σταμπουλίδης, επισημαίνει:

“Τα συναισθήματα είναι μόνο χαράς από την χθεσινή ημέρα έναρξης της ναυτικής εβδομάδας με τον αγιασμό της δεκάκωπης *Ολυμπιάδας* και τα εγκαίνια της έκθεσης στις ιστορικές αποθήκες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Ένα απλό ευχαριστούμε είναι πολύ λίγο αλλά είναι από καρδιάς.

– Στην μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και φυσικά στον μητροπολίτη μας κ.κ. Άνθιμο που για δεύτερη φορά μας τίμησε με τις ευχές της εκκλησίας μας, πριν χρόνια με την δεκάκωπη*Άγιος Νικόλαος* και χθες με την *Ολυμπιάδα*.

– Τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τον δήμαρχο μας Γιάννη Ζαμπούκη,που χωρίς την αμέριστη βοήθεια του δεν θα υπήρχε αυτή η άρτια διοργάνωση που έγινε μέσω της αντιδήμαρχιας πολιτισμού και του Κυριάκου Αετόπουλου που υπερέβαλε εαυτό.

– Του Ο.Λ.Α. και του διευθύνοντα συμβούλου Κωσταντίνου Χατζηκωσταντίνου και του προσωπικού.

– Του φίλου και χρόνια συνεργάτη μας Φώτη Πιρπιρή που χωρίς την δική του *υπογραφή*δεν θα υπήρχε καμία λέμβος μέσα στη θάλασσα.

Κλείνοντας δεν υπάρχουν λόγια για την συλλογική προσπάθεια όλων των βαθμοφόρων μας, παλαιών προσκόπων και γονέων για την υλοποίηση όλων των δράσεων .

Και όπως λέμε στις αγέλες μας **ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ**¨”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη