Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Να δοθεί παράταση για το κτηματολόγιο στον Έβρο ζήτησε η Ν. Γκαρά

Αίτημα παράτασης της περιόδου διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, κατέθεσε με Αναφορά η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται και επισημαίνει και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ορεστιάδας, από το στενό χρονικό πλαίσιο που έχει οριστεί. Στην αναφορά εξηγούνται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την παράταση στην προθεσμία υποβολής των ενστάσεων πέραν της 21ης Φεβρουαρίου 2022, καθώς οι μηχανικοί δηλώνουν ότι αδυνατούν να ελέγξουν τα χιλιάδες αιτήματα που δέχονται.  Αναλυτικά το αίτημα της κ. Γκαρά στη Βουλή:

Το αίτημα παράτασης περιόδου διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, κατέθεσε με Αναφορά η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, καθώς δημιουργούνται προβλήματα από το στενό χρονικό πλαίσιο το οποίο προβλέπεται, όπως περιγράφεται και στην επιστολή του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ορεστιάδας.

Στην Αναφορά προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρονται οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την παράταση στην προθεσμία υποβολής των ενστάσεων πέραν της 21ης Φεβρουαρίου 2022, όπως το γεγονός ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν παραλάβει ακόμη φακέλους, γεγονός που οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Επιπλέον, πολλοί από τους πολίτες της περιοχής είναι κάτοικοι εξωτερικού και αδυνατούν να ενεργήσουν καταλλήλως μέσα στο ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο.  Ταυτόχρονα, η πανδημία δυσκολεύει τις μετακινήσεις, τόσο των κατοίκων του εξωτερικού όσο και αυτών του εσωτερικού, ενώ παράλληλα οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες λειτουργούν τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και ως εκ τούτου η εξυπηρέτηση διεξάγεται με μειωμένη ροή.

Επίσης, η διαδικασία όσο και ο χρόνος που επέλεξε η Κυβέρνηση να γίνει η ανάρτηση του κτηματολογίου που συνέπεσε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, δημιούργησε προβλήματα και εκκρεμότητες για τους πολίτες, εξαιτίας των πολλών λαθών που εντοπίζονται.

Οι μηχανικοί από την πλευρά τους αδυνατούν στο στενό χρονικό πλαίσιο που προβλέπεται να ελέγξουν τα χιλιάδες αιτήματα, όταν επιπλέον πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τον έλεγχο στο πεδίο. Επίσης, η διάθεση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος ελέγχου, όπως αναφέρεται στην επιστολή τους, θα δώσει τη δυνατότητα αναλογικού επιμερισμού του κόστους στο χρόνο προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Τέλος, η κ. Γκαρά, σύμφωνα με τους λόγους που αναφέρονται, αιτείται από το αρμόδιο Υπουργείο την παράταση προθεσμίας, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τους καλοκαιρινούς μήνες έως και τον Οκτώβριο, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για κάθε πολίτη να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που τον αφορούν στη διόρθωση των κτηματολογικών του στοιχείων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη