Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Να ξεχάσουν την αγωνιστική δράση μέχρι τα Χριστούγεννα στην Super League 2 διαμηνύουν οι λοιμωξιολόγοι

Έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο 99% της θετικής κατάληξης, αλλά δεν τα κατάφερε…Η Super League 2 συνεχίζει να είναι στον πάγο ελέω του κορωνοϊού. Οι τελευταίες πληροφορίες του a-sports.gr, αργά το βράδυ της Δευτέρας (9/11), ανέτρεψαν το σχεδόν βέβαιο της επαναφοράς, που υπήρχε από το πρωί.

Το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας θα εξακολουθήσει να είναι στον…γύψο με τεράστιες συνέπειες για τις ομάδες και όλους τους εμπλεκόμενους (ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές).

Αυτή η εξέλιξη είναι οριστική, η SL2 δεν πρόκειται να ξεκινήσει ούτε τώρα και στην καλύτερη περίπτωση η σέντρα θα δοθεί κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Το «όχι» ήρθε από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι έβαλαν «βέτο» στις κυβερνητική απόφαση, που υπήρχε για να δοθεί η πολυπόθητη εξαίρεση και στη SL2 για να παιχθεί μπάλα με τους ίδιους υγειονομικούς όρους της Super League με τα πάγια τεστ Covid-19 πριν από κάθε ματς.

Έτσι και στην κυβέρνηση ήδη αναδιπλώθηκαν και πλέον αναμένεται να βγάλουν προς τα έξω ότι ένα ενδεχόμενο περαιτέρω άνοιγμα στο ποδόσφαιρο «θα έδινε κακό μήνυμα στον κόσμο εν μέσω lockdown».

Πρακτικά, λοιπόν, όσο κρατά η γενική καραντίνα, εκεί στην SL2 μην περιμένετε πλέον κάτι, παρά τις προσπάθειες και την πίεση που έχει ασκηθεί.

Το «λουκέτο» βέβαια όσο μεγαλώνει σε διάρκεια τόσο πιο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί, αφού η κατηγορία όσο δεν ξεκινά τελεί υπό διάλυση και αναγκαστικά όταν ξεκινήσει αναμένεται να αναγκαστεί σε αλλαγή της προκήρυξης για να αναδιαμορφωθεί η αγωνιστική σεζόν και να βγουν οι ημερομηνίες. Βέβαια, κανέναν δεν συμφέρει να μην ξεκινήσει ποτέ η SL2, καθώς μια τέτοια υπόθεση δύναται να επηρεάσει και την SL1 μέσω των προβλεπόμενων μπαράζ.

Από εκεί και πέρα, εξυπακούεται ότι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Football League, η οποία από κάθε περίπτωση είναι εντελώς στον αέρα για την ίδια της την ύπαρξη τη νέα σεζόν.

Φυσικά για όλες αυτές τις δραματικές εξελίξεις η λογική θα έλεγε ότι η ΕΠΟ θα έπρεπε (ως υπερκείμενη αρχή) να πάρει θέση, αλλά στην Ομοσπονδία έχουν πρωταρχικά το μυαλό τους στο πότε θα μπορέσουν να κάνουν τις εκλογές.

Πηγή: a-sports.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη