Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Να σταματήσει τις δημοπρασίες αγροτεμαχίων ζητούν από την Πολιτεία οι κάτοικοι της κοινότητας του Μικρού Δερείου

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία και κοινοποιούν και στους 4 Βουλευτές Έβρου, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και τον δήμαρχο Σουφλίου, οι κάτοικοι της κοινότητας του Μικρού Δερείου διαμαρτύρονται για τις δημοπρασίες αγροτεμαχίων στην τοπική τους κοινότητα. Οι κάτοικοι τονίζουν πως τα αγροκτήματα αυτά αποτελούσαν εδώ και 3 δεκαετίες τη μοναδική πηγή εσόδων για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών και για αυτό ζητάνε τη συνδρομή της Πολιτείας προκειμένου να σταματήσουν οι δημοπρασίες, στις οποίες εξάλλου δεν μπορούν να συμμετέχουν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο της επιστολής:

Με την παρούσα επιστολή, ως κάτοικοι της ορεινής μειονοτικής περιοχής της κοινότητας Μικρού Δερείου της Π.Ε. Έβρου, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, για τα γεγονότα που σχετίζονται με την πλειοδοτική δημοπρασία ορεινών εκτάσεων στο αγρόκτημα της κοινότητάς μας.

Τα αντικείμενα απασχόλησης για εμάς αποτελούν η υλοτομία, η γεωργία και η κτηνοτροφία. Τα αγροκτήματα αυτά, εδώ και πάνω από τριάντα έτη, ήταν η μοναδική προσφορά του κοινωνικού κράτους απέναντι στους κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής μας, αποτελώντας το μοναδικό μέτρο αντιμετώπισης της δημογραφικής συρρίκνωσης. Τουλάχιστον, θέλαμε να πιστεύουμε ότι η κρατική και η περιφερειακή διοίκηση, αναγνώριζαν το γεγονός αυτό και η διάθεση για χρήση των αγροκτημάτων αυτών από τους κατοίκους μας, ήταν το ελάχιστο, έστω για την κάλυψη κάποιων απαραίτητων βιοποριστικών αναγκών μας.

Δυστυχώς, μετά λύπης, διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια διάθεση, αλλά ταυτόχρονα σε πρόσφατη δημοπρασία των αγροκτημάτων μας, εμφανίστηκαν άτομα, για την διεκδίκησή τους, τα οποία πέρα από το ότι δεν είναι ούτε κάτοικοι του Δήμου μας, του Δήμου Σουφλίου, το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζουν κατά που πέφτει η κοινότητα του
Μικρού Δερείου.

Επειδή, τέτοιες ενέργειες μόνο την απομόνωσή μας φαίνεται να ευνοούν, αλλά ταυτόχρονα θυμίζουν άλλες παλιές εποχές των μεγαλοτσιφλικάδων, καθώς και από το γεγονός της οικονομικής αδυναμίας μας να μπούμε σε τέτοιου είδους πλειστηριασμούς, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του ζητήματός μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη