Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Νεκρός έμεινε εκτός ψυγείου και η σορός υπέστη σήψη

Ένα σπάνιο περιστατικό, από εκείνα που δεν συναντάμε συχνά στις μέρες μας, έλαβε χώρα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση του θανάτου ενός 56χρονου άνδρα, το σώμα του μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Α. και κρατήθηκε εκεί για να γίνει η προβλεπόμενη νεκροτομή.

Η σορός όμως δεν τοποθετήθηκε ως είθισται σε ψυγείο. Αυτό συνέβη διότι σύμφωνα με πληροφορίες του focustonevro.gr, ένα μέρος των θαλάμων στους οποίους πραγματοποιείται η συντήρηση των σορών στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου! Έτσι έγινε δυστυχώς και στην περίπτωση αυτή, με αποτέλεσμα η σορός του άνδρα με το διάστημα που έμεινε εκτός ψύξης να οδηγείται σε σήψη.

Μάλιστα, όπως ανάφεραν οι κόρες του εκλιπόντος στο reportal.gr, αν δεν υπήρχε χώρος στα ψυγεία του Νοσοκομείου, θα μπορούσε η οικογένεια να είχε ενημερωθεί και να αναλάβει τη φύλαξη της σορού με τη βοήθεια κάποιου γραφείου τελετών που διαθέτει ανάλογη υποδομή και σε κάθε περίπτωση δεν θα είχαν μπει σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία ούτε βέβαια και η σορός του πατέρα τους θα υφίστατο όλα αυτά.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή όπου τελικά θα γίνει η νεκροτομή ενώ στη συνεχεία θα δρομολογηθεί η κηδεία του στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ζούσε. Λόγω των παραπάνω, της σήψης δηλαδή που υπέστη η σορός, η ταφή του άτυχου άνδρα θα γίνει πλέον με ειδικό τρόπο και σε αεροστεγές φέρετρο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email