Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ντονμέζ: Το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες – Η αντίδραση της Ελλάδας

Δηλώσεις για το Oruc Reis έκανε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ. Όπως είπε: «Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή που θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι έρευνες ξεκίνησαν την Τρίτη και σήμερα αρχίζουμε και λαμβάνουμε ήδη τις πρώτες ενδείξεις

Οι δηλώσεις του Ντονμέζ έγιναν στο διεθνές συνέδριο “ICCI 2020 – 26th International Energy and Environment Fair and Conference”.

Όπως ανέφερε από χθες το onalert.gr, το Oruc Reis ήταν χθες αργά το απόγευμα στα 22 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τις ακτές του Καστελόριζου. Το τουρκικό πλοίο που συνεχίζει να κινείται εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, έχει χαράξει πλέον πορεία βόρειο- βορειοανατολική.

Από χθες επίσης ανώτατη στρατιωτική πηγή, δήλωνε ότι το Oruc Reis φαίνεται να έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται επισήμως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, τουλάχιστον μέχρι χθες το τουρκικό πλοίο, αν και είχε απλώσει καλώδια, δεν πραγματοποιούσε έρευνες.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωνε: «Πρόκειται για σοβαρότατη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας». Πρόσθεσε ότι «μόνο αν αποσυρθεί το Oruc Reis θα ξαναρχίσει ο διάλογος».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα θέσει θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: newsit.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη