Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ντούμας : “Το όνειρό μου ήταν να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πραγματοποιήθηκε” -Τι είπαν τα μέλη της ομάδας mixed 4Χ100 μικτή

Με καλή ψυχολογία και ενθουσιασμό, ύστερα από την επιτυχία του Απόστολου Χρήστου, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μικτή ομαδική mixed προσπάθησε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο, επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών, δεν βρίσκονται όλοι στην ίδια αγωνιστική κατάσταση, η επίδοσή τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Με χρόνο 3.46.40 η ελληνική τετράδα πήρε την 13η θέση και έμεινε εκτός τελικού.  

Ο βενιαμίν της παρέας, ο Αλεξανδρουπολίτης Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, που έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και πήρε και το “βάπτισμα του πυρός” στους Ολυμπιακούς αγώνες τόνισε πως: «Το όνειρό μου ήταν να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πραγματοποιήθηκε. Πιστεύω πως μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη επίδοση. Κάναμε μια πολύ καλή κούρσα. Είμαστε μια ομάδα. Είχαμε καλή ψυχολογία και τεράστια ώθηση μετά το μετάλλιο του Χρήστου».

Ο Απόστολος Χρήστου που έπεσε εκ νέου στην πισίνα, αλλά αυτή τη φορά ως Ολυμπιονίκης. «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Χαίρομαι να συμμετέχω στη συγκεκριμένη σκυταλοδρομία. Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν είναι η αγαπημένη μου. Αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είτε αλλάζει σύνθεση είτε όχι, είναι πολύ όμορφη και ρομαντική. Χαίρομαι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ για να προσθέσει:

«Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο κορυφαίο επίπεδο και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Συνθέσαμε αυτό το όνειρο (σ.σ. την σκυταλοδρομία) από το 2020 για το Τόκιο οπότε το κρατάμε ζωντανό και χαιρόμαστε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε».

Από την πλευρά της η Νόρα Δράκου, επισήμανε: «Η κούρσα είχε πολύ ανταγωνισμό. Βρίσκομαι στο Παρίσι εδώ και δώδεκα ημέρες και για μένα ήταν ο πρώτος αγώνας. Είχα μεγάλη αγωνία για την αγωνιστική μου κατάσταση. Για την ακρίβεια… ψαχνόμουν. Παρ όλα αυτά μπήκαμε πολύ δυνατά. Ο Απόστολος μας έδωσε τεράστια δύναμη μετά την χθεσινή του επιτυχία» και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Είπαμε θα μπούμε στην πισίνα για να πάρουμε το χρυσό» και συνέχισε: «Είμαστε μια ομάδα και αγωνιστήκαμε με καλή ψυχολογία και στόχο να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πήραμε την 13η θέση. Πιστεύω είναι καλή αλλά σίγουρα περιμέναμε κάτι περισσότερο».

Η Άννα Ντουντουνάκη, παραδέχτηκε πως:«Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα τις πρώτες ημέρες. Είναι και δύσκολο να… ανοίγεις το χορό. Πίστευα, όμως, σε κάτι καλό στη σκυταλοδρομία. Όλοι πιστεύαμε. Μπήκαμε με ενθουσιασμό και… τρέλα για να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε μια θέση για τον τελικό, ειδικά μετά το μετάλλιο του Απόστολου. Ήταν πολύ δύσκολο. Αν ήμασταν όλοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ίσως να μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους χρόνους. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παρ όλα αυτά και η 13η θέση είναι καλή. Βασικά, είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως με την σκυταλοδρομία 4Χ100μ μικτή ομαδική αγωνισθήκαμε για δεύτερη φορά σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση».

Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη (23 άτομα συνολικά) της ελληνικής αποστολής στη κολύμβηση, θα επιστρέψουν στην Ελλάδατη Δευτέρα 5/8 στις 22:20 (Α3 613).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη