Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

«Ντροπή σου»: Αντιδράσεις στην Τουρκία για την «κωλοτούμπα» Ερντογάν – Τι λέει ο εταίρος Μπαχτσελί

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η μεταστροφή του Ταγίπ Ερντογάν κατά τις επαφές του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε σειρά «καυτών» θεμάτων για την Άγκυρα όπως των Αρμενίων.

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, προς έκπληξη όλων είπε μετά τη συνάντηση ότι «δόξα τω Θεώ δεν τέθηκε καθόλου το ζήτημα αυτό».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Μεράλ Ακσενέρ προέδρου του Καλού Κόμματος που έκανε λόγο για ηττοπάθεια Ερντογάν και διερωτήθηκε πως από μεγάλος εχθρός ο Μπάιντεν έγινε τώρα φίλος του Τούρκου προέδρου.

«Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το χαμόγελο του κ. Ερντογάν όταν δόξασε που δεν τέθηκε το ζήτημα του 1915. Είχε βγει από μια στενάχωρη συζήτηση. Δείτε την ηττοπάθεια του. Δείτε την ψυχολογική κατάσταση που σκορπίζεται από τον ‘’μεγάλο εχθρό Μπάιντεν’’ στον ‘’φίλο μου Μπάινεν’’. Σύντροφε! Πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αναίδεια; Τέτοια επιπολαιότητα; Πως μπορεί να είσαι τέτοιος κρατικός λειτουργός; Ντροπή σου!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικές της τουρκικής «στροφής» ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν. Δήλωσε ότι όλα μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια του Θεού χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ζητήματα ενώ έως τώρα συνήθιζε να θίγει για παράδειγμα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι η Άγκυρα αναγκάζεται να ακολουθήσει αυτή τη νέα γραμμή καθώς δέχθηκε πιέσεις οι οποίες θα συνεχιστούν σε σειρά «καυτών» ζητημάτων όπως είναι οι S-400, τα F-35, τα ελληνοτουρκικά καθώς και οι σχέσεις με την Αίγυπτο, την ΕΕ και τη Γαλλία.

Αυτή η αλλαγή πλεύσης ενδέχεται να δημιουργήσει γκρίνια στην κυβερνητική συμμαχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ακραίος κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Δράσης αντέδρασε και τα έβαλε με το ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ πότε έχει ικανοποιήσει τις ανάγκες ασφάλειας της Τουρκίας; Να μην ρωτήσουμε; Να μην ζητήσουμε την απάντηση; Πού είναι το NATO, πότε υπάρχει υποστηρίξει σε θέματα απειλών που η χώρα μας έχει επικαιροποιήσει;», τόνισε ο Μπαχτσελί.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη