Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Νωρίς – νωρίς στην Αλεξανδρούπολη τρέχουν για εκλογές – Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜΘ κατά Δημάρχου Αλεξανδρούπολης – Πότε θα ανοίξει το Ορμένιο;

Μαθαίνουμε πως πρόσωπο που ενδιαφέρεται για να ηγηθεί παράταξης στον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχει κλείσει ήδη 30 υποψηφίους για το κεντρικό ψηφοδέλτιο, το οποίο με το νέο σχέδιο θα πρέπει να αποτελείται με 50 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 20 θα είναι γυναίκες.

Παρ’ ότι οι διαρροές είναι δύσκολες, πληροφορηθήκαμε για κάποια άτομα , που σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, πήγαν πολύ ψηλά, από πλευράς σταυρών.

Μετά από δύο χρόνια δεν ξέρουμε τι ερείσματα θα έχουν στην τοπική κοινωνία…

Πάντως άνθρωπος του περιβάλλοντος του υποψηφίου Δημάρχου, μας έλεγε, πως δεν θα χωράμε, νέους υποψηφίους σε λίγο διάστημα.

Μια και μιλάμε για τον δήμο Αλεξανδρούπολης και άλλοι καταστρώνουν τα σχέδια τους για τις επόμενες εκλογές.

Όπως, ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρώην Βαγγέλης Λαμπάκης και καμιά 4-5 ακόμη…

Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι κάλπες είναι τόσο «βουβές», που το οποιοδήποτε αποτέλεσμα κρίνεται από έξυπνες τακτικές.

Εκεί επικεντρώνουν λογικά αυτήν την περίοδο την στρατηγική τους, ενώ κανείς ακόμη δεν μπορεί να παραβλέψει και την στάση των μεγάλων κομμάτων, ή την συσχέτιση Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

Τρεις διαβάσεις πεζών εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο χωριό της Μάκρης.

Η εισήγηση έγινε από την Τροχαία Αλεξανδρούπολης λόγω υψηλού φόρτου κυκλοφορίας οχημάτων κυρίως στους θερινούς μήνες.

Οι διαβάσεις πεζών θα γίνουν:

· Στην είσοδο/ έξοδο του οικισμού Μάκρης, στο ύψος της διαμορφωμένης πλατείας

· Στην κεντρική πλατεία Μάκρης (έμπροσθεν Φαρμακείου)

· Στην οδό πρόσβασης προς το λιμάνι στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Αναστασίας».

«Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει τη συστηματική προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων του Έβρου από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης μέσω “βιομηχανίας” αγωγών που αξιώνουν υπέρογκα ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τους διαχειριστές ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Μετά από σειρά αγωγών που κατατέθηκαν τον Ιούλιο του 2020, μεταξύ των οποίων και εναντίον του μέλους της Ένωσής μας Αντώνη Τελόπουλου, ο κ. Ζαμπούκης επανέρχεται και

καταθέτει αγωγή για παρόμοιο δημοσίευμα της ίδιας περιόδου σε άλλη ιστοσελίδα, 8 μήνες μετά, ενέργεια που καταγγέλλεται ως αντεκδίκηση για άλλη υπόθεση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την απόπειρα οικονομικής εξόντωσης των δημοσιογράφων που εκδηλώνεται στην Αλεξανδρούπολη και ανησυχεί για την προσπάθεια βίαιης χειραγώγησης και εκφοβισμού της ενημέρωσης. Καλεί το Δήμαρχο να αναθεωρήσει τη στάση του και να σεβαστεί την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του ως δημόσιο πρόσωπο».

Την παραπάνω ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ συνοδευόμενος και από μέλη της Ν.Ε. Ροδόπης του Κινήματος θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. την έδρα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, όπου θα έχει σύσκεψη με τους προέδρους του ΕΒΕ, Αντώνη Γραβάνη, της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Ανέστη Βαφειάδη και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κικής Κωνσταντινίδου, ενόψει της επανεκκίνησης του εμπορίου και των εορταστικών ημερών του Πάσχα και του Μπαϊραμιού που ακολουθούν.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ θα έχει την ευκαιρία να ακούσει καταρχάς τις θέσεις των θεσμικών φορέων της αγοράς και των επαγγελματιών για την κατάσταση που επικρατεί, τις προοπτικές και τα αιτήματα που κατατίθενται αυτή την στιγμή, ενώ θα αναφερθεί και στις δικές του πρωτοβουλίες και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τον κόσμο των ΜΜΜ επιχειρήσεων.

Άνοιξαν τα σύνορα με την Βουλγαρία στη Νυμφαία και δικαιολογημένα πανηγυρίζουν οι φορείς της περιοχής.

Εμείς σαν Εβρίτες περιμένουμε το άνοιγμα του Ορμενίου για να δούμε πολλά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, από το κλείσιμο των συνόρων να επιλύονται.

Για να δούμε ποιος θα σηκώσει το αίτημα …ψηλά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email