Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ν. Γκαρά: «Να παρέμβει ο Υπουργός Οικονομικών για το κλείσιμο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη – Στη Βουλή η συνεχής αποψίλωση υπηρεσιών στον Έβρο»

Την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών για να αποτραπεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη, ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται, ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται πρωτόγνωρη αποψίλωση του νομού από υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες ΕΛΤΑ, ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, τραπεζικά υποκαταστήματα, σχολικές μονάδες κλπ., με αποτέλεσμα τη δυσχερή πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι το πιθανό κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη θα σημαίνει επιπλέον υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στην περιοχή και περαιτέρω μείωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος, η κ. Γκαρά σημειώνει, ότι οι πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλούν την υπανάπτυξη των παραμεθόριων περιοχών και την απαξίωση της ζωής σε αυτές και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν είναι στις προθέσεις του να μεριμνήσει, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη και με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει όχι μόνο τη λειτουργία, αλλά και την αναβάθμιση του Υποκαταστήματος, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση της κας Γκαρά:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη