Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ν. Γκαρά: «Σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Έβρο»

Καμία απάντηση, καμία λύση, κανένα μέτρο στήριξης για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Έβρο δεν δόθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, παρά τα αυξημένα προβλήματα.

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής που νομοθέτησε η Κυβέρνηση, οδηγεί σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο. Όμως ο κ. Υπουργός δεν σκέφτεται την αναγκαία αναστολή εφαρμογής του μέτρου και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Καμία εξέλιξη δεν υπήρξε και για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου. Ο κ. Συρίγος αρκέστηκε στην περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, χωρίς προτάσεις εύρυθμης λειτουργίας και βιωσιμότητας στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε, επίσης, για το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που προετοίμασε και ωρίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του Υφυπουργού στην περιοχή; Να διαφημίσει την μακροπρόθεσμη πιθανότητα δημιουργίας ενός Τμήματος στο Διδυμότειχο, όταν η κυβέρνησή του ακύρωσε την ίδρυση νέων Τμημάτων στη Θράκη, και την ώρα που τα τρία υφιστάμενα πανεπιστημιακά Τμήματα οδηγούνται σε κλείσιμο;

Η απαξίωση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστήμιου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της περιφέρειας, καθώς και ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι απροκάλυπτα εμφανής στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη