Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ν. Γκαρά: «Στενάζει η κοινωνία του Έβρου από την ακρίβεια»

«Καλπάζει η ακρίβεια στη χώρα με υπογραφή Μητσοτάκη – Στενάζει η κοινωνία του Έβρου» αναφέρει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασία Γκαρά.  Συγκεκριμένα η κ. Γκαρά αναφέρει:

Οι νέες τεράστιες αυξήσεις που ανακοίνωσαν όλοι οι πάροχοι ενέργειας για τον μήνα Σεπτέμβριο, με την τιμή της λιανικής στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys να αυξάνει κατά 62% (από 486 ευρώ τον Αύγουστο σε 788 ευρώ τον Σεπτέμβριο ανά μεγαβατώρα), αποτελούν «θηλιά στο λαιμό» της τοπικής κοινωνίας του Έβρου που ήδη ασφυκτιά και αιμορραγεί οικονομικά.

Στην κυβέρνηση δεν κατάργησαν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, όπως είχαν ψευδώς υποσχεθεί, παρά την ενσωμάτωσαν στους λογαριασμούς. Αρνούνται να βάλουν πλαφόν στα κέρδη, αρνούνται να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας (2,2 δις ευρώ για το διάστημα Ιούλιος 2021- Ιούνιος 2022), αρνούνται να ελέγξουν την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια. Επιδοτούν τα καρτέλ, λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία, βυθίζουν το μέλλον της χώρας στο χρέος, για να πλουτίζουν τα συμφέροντα και οι φίλοι τους, μήπως και επιβιώσουν πολιτικά.

Τελευταία, δηλώνουν έτοιμοι να επιβάλουν και νέα, επιπλέον εισφορά στους λογαριασμούς ρεύματος, στο όνομα μελλοντικών επιδοτήσεων. Αφού πρώτα καταδικάζουν τον ελληνικό λαό στην ενεργειακή φτώχεια, την εξαθλίωση, τα λουκέτα, στη συνέχεια μοιράζουν ψίχουλα με πενιχρές επιδοτήσεις και κουπόνια. Ξεπούλησαν τη ΔΕΗ υποσχόμενοι μείωση των τιμών, αλλά οι πολίτες θα πληρώσουν τον Σεπτέμβρη την κιλοβατώρα 7 φορές πάνω, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στον Έβρο οι επαγγελματίες, τα μαγαζιά, οι βιοτεχνίες στενάζουν. Καταστρέφονται από την ακρίβεια με υπογραφή Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες με τον μισθό να τελειώνει τη 3η εβδομάδα κάθε μήνα. Αγρότες και παραγωγοί αδυνατούν να μπουν στα χωράφια να καλλιεργήσουν, λόγω υψηλού κόστους. Οι συνταξιούχοι βλέπουν τις λεηλατημένες από την κυβέρνηση συντάξεις τους να μην αρκούν ούτε καν για να καλύψουν τον λογαριασμό για το ρεύμα, ενώ στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις πρώτες ύλες, στο σούπερ μάρκετ, η ακρίβεια συνεχώς αυξάνει.

Η ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να ελέγξει την αισχροκέρδεια, την ακρίβεια, τα καρτέλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας πρωθυπουργός υπόλογος και ενορχηστρωτής υποκλοπών και παρακολουθήσεων των πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων, είναι εμφανώς ακατάλληλος για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, αξιοπιστία, προοπτική. Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη