Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ν. Γκότσης: Η Δημοτική Αρχή της Αλεξ/πολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ενώ στις Φέρες είναι ακόμα κατεστραμμένη η επαρχιακή οδός

Όσο η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης συμμετέχει πραγματοποιώντας δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οι κάτοικοι των οικισμών Ιτέας και Τριφυλλίου της Δ.Ε. Φερών αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν μια “κινητικότητα φιλική προς το περιβάλλον” για τις μετακινήσεις τους, σχολιάζει καυστικά ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης μέσω της τελευταίας του ανάρτησης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο γεγονός πως η επαρχιακή οδός Αρδανίου – Ιτέας παραμένει κατεστραμένη από τον Ιανουάριο και οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών έρχονται επίσης αντιμέτοποι με χαλασμένες γέφυρες και την κατεστραμμένη Ιρλανδική διάβαση Ιτέας – Κοίλων.

Δείτε την ανάρτηση:

Η Δημοτική αρχή στην Αλεξανδρούπολη γιορτάζει και πραγματοποιεί δράσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας. Επιλέγει μάλιστα και εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, φιλικές προς το περιβάλλον.

Στην Δημοτική Ενότητα των Φερών αυτή την κινητικότητα την φιλική μάλλον προς το περιβάλλον, οι κάτοικοι της Ιτέας, του Τριφυλλίου αλλά και όσων χρειάζεται να επισκεφτούν την περιοχή την εφαρμόζουν από τον Ιανουάριο που καταστράφηκε η συνδετήριος επαρχιακή οδός Αρδανίου – Ιτέας. Μέσα από χωματόδρομο και μια οικολογική χάρτινη πινακίδα οι πολίτες εφαρμόζουν την νέα κινητικότητα. Χαλασμένα γεφύρια, κατεστραμμένη η Ιρλανδική διάβαση Ιτέας-Κοίλων που οδηγούσε και στα αντλιοστάσια μας, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι βροχές και αυτό βέβαια θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση. Σαν να μην έφθανε μόνο αυτό έχουμε την Δημοτική αρχή να λέει ότι συζήτησε με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ την κατασκευή του φράγματος Μανθείας (Ιτέας). Μα σε λίγο θα συμπληρωθεί χρόνος και δεν κατασκευάσατε τα 200 μέτρα του δρόμου να πηγαίνουν με ασφάλεια οι πολίτες στα σπίτια τους και συζητάτε και για το φράγμα; Α και κάτι τελευταίο αν για 2021 καταθέσετε αίτηση για βράβευση στην «Βιώσιμη Κινητικότητα», να προτείνετε του κατοίκους της Ιτέας. Σίγουρα το δικαιούνται.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη