Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Ν. Γκότσης: Τέλος οι εφημερίες στο Ιατρείο Φερών για να γίνει κλινική covid στο Διδυμότειχο – Απούσα ξανά η δημοτική αρχή

Ευθύνες στην δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν συγκάλεσε κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών, επιρρίπτει ο Νίκος Γκότσης.

Πιο αναλυτικά και όπως σημειώνει σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών, στις 26 Οκτωβρίου ενημερώθηκε ότι στο ιατρείο σταματούν οι εφημερίες με σκοπό το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού να μεταφερθεί στο Διδυμότειχο όπου και θα δημιουργηθεί κλινική covid-19, μετά από απόφαση που έλαβε η 4η ΥΠΕ.

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις Φέρες, όπως αναφέρει και πάλι σε δεύτερη του ανάρτηση ο κ. Γκότσης, απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Φερών Δημήτρη Κολγιώνη, ρωτώντας τον «γιατί αφέθηκε τόσο χρόνος χαμένος από χθες το μεσημέρι, αν έκαναν κάτι και γιατί δεν έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί το ανώτατο όργανο του Δήμου για να πάρει θέση». Όπως σημειώνει ο Νίκος Γκότσης η απάντηση που έλαβε από τον αντιδήμαρχο ήταν ότι το μεσημέρι (27/10) έκανε έγγραφο στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης και ότι στην συνέχεια επίρριπτε ευθύνη, συνολικά στην αντιπολίτευση, γιατί δεν συλλέξανε 21 υπογραφές για να το φέρουνε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ως θέμα στο Δ.Σ.

Στο τέλος της δεύτερης του ανάρτησης, ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών, κάνει λόγο για απουσία της δημοτικής αρχής από σημαντικά ζητήματα.

Αναλυτικά η πρώτη ανάρτηση του κ. Γκότση (26/10):

«Μου λένε, ότι κάποιοι συζητούν την αναστολή των εφημεριών στα Πολυδύναμα Ιατρεία των Φερών , προκειμένου να δημιουργηθεί κλινική COVID 19 στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μένουμε με ένα γιατρό και μια νοσηλεύτρια, μόνο τις πρωινές ώρες και θα λειτουργούν τα Ιατρεία μας σαν ένα απλό αγροτικό Ιατρείο , καθώς όλο το υπόλοιπο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό θα μετακινηθεί στο Διδυμότειχο. Επειδή κάποιοι δώσαμε μεγάλο αγώνα, τόσο για την ανέγερση του νέου κτηρίου , τον εξοπλισμό του, την δημιουργία οργανογράμματος με ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναμέναμε και την λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε την εφαρμογή τέτοιων πρόχειρων αποφάσεων από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης . Η υγεία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας των Φερών δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Καθολικά λέμε ναι στην δημιουργία κλινικής COVID 19 στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου . αλλά με την πρόσληψη νέου προσωπικού και λέμε μην τολμήσετε να αγγίξετε τα Πολυιατρεία μας. Αν έχει υπάρξει ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για την υπόθεση, οφείλει άμεσα με την μορφή του κατεπείγοντος να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο».

Και η δεύτερη:

«Περί του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών συνέχεια .
Χθες το απόγευμα 26-10-2021, ενημερώθηκα περίπου στις 15:30 για την πιθανή μετακίνηση προσωπικού των Ιατρειών των Φερών στο Διδυμότειχο προκειμένου να γίνει στελέχωση της υπό δημιουργία κλινικής COVID 19. Στην ενημέρωση που είχα μου είπαν ότι είχε προηγηθεί ενημέρωση τόσο του Αντιδημάρχου Φέρων ,όσο και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης . Περίμενα αρκετές ώρες για να δω αν κάποιος από την Δημοτική Αρχή θα φιλοτιμηθεί να ενημερώσει για αυτή την άσκημη εξέλιξη τουλάχιστον του αιρετούς των Δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούν την Δ.Ε Φερών η με κάποια ανακοίνωση να γίνει ανάδειξη του θέματος. Η αναμονή διήρκησε μέχρι την 22:00 και αφού δεν υπήρξε καμία αντίδραση της Δημοτικής Αρχής , θεώρησα ότι έπρεπε δημόσια, να ενημερώσω τους πολίτες της Δ.Ε Φερών , αλλά και ταυτόχρονα να προτρέψω δημόσια την Δημοτική Αρχή αν είχαν βάση αυτές οι πληροφορίες, να καλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με την μορφή του κατεπείγοντος για την εξέταση του θέματος και την λήψη σχετικής απόφασης . Όλη την ημέρα σήμερα, ανέμενα όπως πιστεύω και οι άλλοι συνάδερφοι αιρετοί, να υπάρξει μια ενημέρωση , μια κίνηση που θα έδειχνε ότι η Δημοτική Αρχή είχε επιληφθεί του ζωτικού για την υπόσταση μας ζητήματος . Δυστυχώς νεκρική σιγή. Το απόγευμα καλέστηκα από τον πρόεδρο της Τ.Κ Φερών σε σύσκεψη με την παρουσία των αυτοδιοικητικών της Δ.Ε Φερών , αλλά και κάποιων φορέων . Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και υγειονομικό προσωπικό που μας ενημέρωσε διαζώσης, για την όλη κατάσταση η οποία έχει ως εξής . Στα Ιατρεία μας σταματούν οι εφημερίες και από Δευτέρα θα λειτουργούν όπως τα εξεταστήρια στα χωριά μόνο το πρωί, για συνταγογράφηση. Όλο το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετακινείται στην κλινική COVID 19 στο Διδυμότειχο, και αναστέλλει την λειτουργία του το Αγροτικό Ιατρείο Πέπλου. Στην παρέμβαση μου ρώτησα τον Αντιδήμαρχο των Φερών γιατί αφέθηκε τόσο χρόνος χαμένος από χθες το μεσημέρι, αν έκαναν κάτι και γιατί δεν έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί το ανώτατο όργανο του Δήμου για να πάρει θέση. Απάντηση. Σήμερα το μεσημέρι έκανα έγγραφο στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης (το οποίο και μας διάβασε) και στο τέλος τον ακούσαμε να επιρρίπτει ευθύνη, συνολικά στην αντιπολίτευση, γιατί δεν συλλέξαμε 21 υπογραφές για να το φέρουμε εμείς οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ως θέμα στο Δ.Σ. ……… Μετά και από αυτή την απάντηση δεν υπήρχε λόγος να καθίσω για συζήτηση με την παρουσία μιας Δημοτικής Αρχής, η οποία συνεχώς σε κρίσιμα ζητήματα, είναι απούσα. Αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και έχει την καθολική ευθύνη για όλα τα δεινά που έχουμε υποστεί στην Δημοτική Ενότητα των Φερών, από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του τόπου μας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email