Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ν. Κεραμέως: “Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων”

Καλεσμένη στο ΟPEN βρέθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία μίλησε για τις αλλαγές στα σχολεία και τους συντελεστές βαρύτητας στις πανελλήνιες εξετάσεις, τον κορονοϊό αλλά και για τα απίστευτα περιστατικά που γίνονται στα σχολεία από μαθητές που βιντεοσκοπούν ξύλο και μαχαιρώματα.

Αναφορικά με την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων παρά την πίεση του κορονοϊού η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως “δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Παρακολουθούμε πολύ στενά την πανδημία διότι είναι μια δυναμική διαδικασία και είναι γεγονός ότι κοινωνία και σχολεία είναι συγκοινωνούντα δοχεία”.

“Τα σχολεία είναι ο μόνος χώρος όπου όλοι ελέγχονται, όλη η πληθυσμιακή ομάδα. Δηλαδή το σχολείο έχει 1,4 εκ. μαθητές και κάτι λιγότερο από 200.000 εκπαιδευτικούς. Όλοι αυτοί ελέγχονται, αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι,” τόνισε, προσθέτοντας “στην κοινωνία δεν ελέγχονται όλοι, στο σχολείο ελέγχονται όλοι. Άρα αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουμε νωρίς τυχών κυρίως συμπτωματικούς φορείς”.

Τέλος αναφορικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα σχολεία η κ. Κεραμέως ανέφερε “Όταν ένας μαθητής είναι κρούσμα καλούνται οι στενές επαφές του, σε όλες τις τάξεις, να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα”.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας (οι δηλώσεις για τα σχολεία και τον κορονοϊό από το 16:40):

Πηγή: OPEN

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη